Τετάρτη, Αυγούστου 15, 2012

ΌΛΙ ΡΕΝ: ΈΤΟΙΜΗ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ – ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ


Έτοιμη να αναλάβει δράση για την Ισπανία, σε περίπτωση που η Μαδρίτη υποβάλλει σχετικό αίτημα, είναι η Κομισιόν, δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα οικονομίας, Όλι Ρεν. 


Όπως είπε, η Μαδρίτη βλέπει «με ανοιχτό μυαλό» το ενδεχόμενο να υποβάλει ένα νέο αίτημα για την παροχή οικονομικής βοήθειας, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση από την Ισπανία, η οποία, αρχικά, απέρριπτε το ενδεχόμενο. 

Υπενθυμίζεται ότι η Ισπανία έχει ήδη λάβει το πράσινο φως για την εκταμίευση έως και 100 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της.

Στη συνέντευξή του ο κ. Ρεν, αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, είπε ότι δεν υπάρχει γρήγορη λύση, αλλά η κατάσταση απαιτεί μια «μακρά προσπάθεια» από ευρωπαϊκής πλευράς.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για την ευρωζώνη, καθώς η Κομισιόν εργάζεται για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και των θεμελίων του ευρώ.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε ότι είναι πολύ καλύτερο και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη να παραμείνει η χώρα μας στο ευρώ και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται και η Ελληνική κυβέρνηση αλλά και η Κομισιόν.

Τέλος, ο κ. Ρεν παραδέχτηκε ότι υπάρχουν σημαντικές ανισορροπίες στην ευρωπαϊκή οικονομία και τόνισε ότι το πιο ανησυχητικό είναι τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.
ΣΚΑΙ
ΠΡΕΖΑ TV
15-8-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: