Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΖΗΤΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ


Τη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, με θέμα τις προωθούμενες περικοπές αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας ζητούν 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν τη σύγκληση της Επιτροπής προκειμένου ο κ. Βρούτσης να δώσει διευκρινίσεις για τη συμμετοχή του υπουργείου που εποπτεύει στο «νέο αντικοινωνικό πακέτο μέτρων και περικοπών μισθών, συντάξεων, εφάπαξ και κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.


Ζητούν επίσης να τους ενημερώσει ο υπουργός για τους σχεδιασμούς του όσον αφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων «της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, της εισφοροδιαφυγής, της παραβίασης από πολλές επιχειρήσεις της εργατικής νομοθεσίας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, της καθυστέρησης καταβολής μισθών από πολλές επιχειρήσεις…, των μαζικών και αυθαίρετων απολύσεων», αλλά και για το τι σχεδιάζει το υπουργείο «για την επαναφορά της μετενέργειας και της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που η μετάλλαξη της πρώτης και η κατάργηση της δεύτερης αποδόμησε πλήρως και τους μισθούς των εργαζομένων».

Οι βουλευτές που υπογράφουν το αίτημα είναι οι: Αγαθοπούλου Ειρήνη-Ελένη, Ζαχαρίας Κώστας, Ζερδελής Γιάννης, Καραγιαννίδης Χρήστος, Κουρουμπλής Παναγώτης, Κριτσωτάκης Μιχάλης, Κυριακάκης Βασίλης, Μιχαλάκης Νίκος, Μπάρκας Κώστας, Μπόλαρη Μαρία, Ξανθός Ανδρέας, Σταθάς Γιάννης, Στρατούλης Δημήτριος και Χαραλαμπίδου Δέσποινα.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΠΡΕΖΑ TV
29-8-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: