Τρίτη, Αυγούστου 28, 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ-ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ;


Στη σκιά των κυβερνητικών συζητήσεων για νέες περικοπές στα μισθολόγια των αρχιερέων αναμένεται να διαβεί την Παρασκευή στις 12 το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, για μια πρώτη επίσημη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.


Στο πρωθυπουργικό γραφείο ο κ. Ιερώνυμος θα βρεθεί μαζί με εκπροσώπους της δωδεκαμελούς Ιεράς Συνόδου.

Στο τραπέζι θα τεθεί μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας, όπως η αξιοποίηση την εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ο κ. Ιερώνυμος επιδιώκει πάση θυσία την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας με διαφάνεια και όλα τα εισοδήματα που θα προκύψουν να διατεθούν για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων που υποφέρουν.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός επιθυμεί την πιο στενή συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας, άλλωστε και ο ίδιος στο Ζάππειο ΙΙΙ, πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αποσυνδεθεί η μισθοδοσία των κληρικών από το δημόσιο, υπεραμύνθηκε της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
28-8-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από τα 14,5 εκατομμύρια που πλήρωσε πέρυσι ως φόρο και 13 πρόπερσι;
Παρεμπιπτόντως Μουσουλμάνοι 0 φόρο, καθολικοί 0 φόρο ,προτεστάντες 0 ....αλλά εκεί μούγκα ,τυχαίο;
Γράψε για κανένα χρυσαυγίτη που πλάκωσε κανένα μετανάστη γιατί στα άλλα δεν το έχεις.