Κυριακή, Αυγούστου 12, 2012

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ-ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΑ ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ


Χιλιάδες παιδιά φέτος θα μείνουν εκτός βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, με τραγικές επιπτώσεις στα νέα ζευγάρια. Πολλοί δημοτικοί σταθμοί κλείνουν εξαιτίας της αδυναμίας των δήμων να τους στελεχώσουν με προσωπικό και να τους λειτουργήσουν. Οι υπάρχοντες συρρικνώνονται επικίνδυνα, υποβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Τα τροφεία παραμένουν έως αυξάνονται, με τους γονείς να αδυνατούν να πληρώσουν. Οι δε δημοτικές δομές, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του υπουργείου Εργασίας και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, αφήνουν εκτός περίπου 53.000 παιδιά, όπως προκύπτει από τις αιτήσεις που υπέβαλαν οι γονείς. Ο αριθμός αυτός δεν είναι ενδεικτικός, αφού πολλοί γονείς δεν υπέβαλαν αίτηση λόγω των κριτηρίων που ετίθεντο για τη φιλοξενία των παιδιών τους σε σταθμό, αλλά και γιατί δεν πίστευαν ότι αυτή θα γινόταν δεκτή.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι φέτος πολλοί γονείς στράφηκαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα διότι δεν καταβάλλουν τροφεία για τους παιδικούς σταθμούς. Κάτι που δείχνει την οικονομική ανέχεια που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες νέα ζευγάρια που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε καν τα 20 ή 30 ευρώ το μήνα στο δημοτικό παιδικό σταθμό. Βέβαια, για να εγκριθεί μία αίτηση στην ΕΕΤΑΑ πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Επίσης, πολλοί περισσότεροι ήταν οι δήμοι που θέλησαν να εντάξουν παιδικούς σταθμούς στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ επειδή για το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν ισχύει ο περιορισμός των προσλήψεων που ισχύει για τους δήμους όταν λειτουργούν οι ίδιοι τους σταθμούς. Δηλαδή, οι δήμοι παραδίδουν τις υποδομές στην ΕΕΤΑΑ και τα υπόλοιπα είναι θέμα της εταιρείας.


Η εξέλιξη αυτή έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις από τους γονείς, που από Σεπτέμβρη θα βρεθούν σε τραγικό αδιέξοδο αφού δε θα μπορούν να βγουν στο μεροκάματο. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η κυβέρνηση μειώνει δραματικά τη χρηματοδότηση προς τους δήμους, ενώ δεν ανανεώνει τις συμβάσεις των εργαζομένων, οδηγώντας παιδικούς σταθμούς σε κλείσιμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Ιούνη η χρηματοδότηση προς τους δήμους ήταν 135 εκατομμύρια ευρώ. Τον Ιούλη μειώθηκε σε 96 εκατ. ευρώ και από τον Αύγουστο μέχρι και το Δεκέμβρη υπολογίζεται να προσγειωθεί στα περίπου 70 εκατ. ευρώ. Η δε ηγεσία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ουσιαστικά βάζει πλάτες στα κυβερνητικά σχέδια συρρίκνωσης των κοινωνικών δομών που λειτουργούν σήμερα οι δήμοι, προωθώντας πρωτοβουλίες που υποβαθμίζουν το όποιο κοινωνικό έργο σε εκ περιτροπής υπηρεσία που παρέχεται από «εργαζόμενους» χωρίς δικαιώματα. Πρωτοστατούντος του προέδρου της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνη, προωθείται η λογική της σύστασης «συνεταιριστικών επιχειρήσεων», από ανέργους, οι οποίοι θα λειτουργούν ως επιχειρηματίες τους παιδικούς σταθμούς, χωρίς συμβάσεις και με αμφίβολη αμοιβή. Γι' αυτό αρνείται η ΚΕΔΕ να διεκδικήσει το αυτονόητο, να χρηματοδοτηθούν άμεσα οι παιδικοί σταθμοί ώστε να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών. Απλά, για τα μάτια, φέρεται να διεκδικεί τη χρηματοδότηση του προγράμματος που διαχειρίζεται η ΕΕΤΑΑ με επιπλέον 125 εκατομμύρια ευρώ από λιμνάζοντα κονδύλια του ΕΣΠΑ του υπουργείου Εργασίας, όταν στελέχη της εκτιμούν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει.
Ενα ακόμη χτύπημα για τα νέα ζευγάρια ήρθε από το ΙΚΑ, το οποίο, με την ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ, έκοψε το σχετικό επίδομα που τους έδινε μέχρι πρότινος για τη φιλοξενία των παιδιών τους σε παιδικό σταθμό.
Λειψά προγράμματα αντί μόνιμων δομών
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΕΤΑΑ, περίπου 53.000 παιδιά θα μείνουν εκτός των δομών του προγράμματος. Το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του υπουργείου Εργασίας, που διαχειρίζεται η ΕΕΤΑΑ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, εφαρμόζεται για πέμπτη συνεχή χρονιά. Φέτος υπέβαλαν αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα 2.240 δομές, με 84.049 θέσεις. Το 70% των δομών είναι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Περίπου το 55% των αιτήσεων που υπεβλήθησαν απορρίφθηκαν λόγω της χρηματοδότησης, η οποία μειώθηκε σημαντικά σε σχέση με πέρσι και λόγω των κριτηρίων που τέθηκαν, τα οποία άφηναν απ' έξω ένα σημαντικό αριθμό γονέων, πολλοί από τους οποίους δεν υπέβαλαν καν αίτηση. Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση του προγράμματος ανέρχεται στα 125 εκατομμύρια ευρώ, από 175 εκατομμύρια που ήταν την προηγούμενη σχολική χρονιά, ενώ για την κάλυψη των αναγκών απαιτούνται άλλα 125 εκατομμύρια ευρώ.
Από τον κατάλογο των ωφελουμένων παιδιών και γυναικών που δημοσίευσε η ΕΕΤΑΑ προκύπτουν τα εξής στοιχεία:
Ο αριθμός των ωφελούμενων γυναικών ανέρχεται σε 34.693, μειωμένος κατά 13,5% σε σχέση με το 2011, οπότε ήταν 40.125. Η μεγαλύτερη μείωση σε σχέση με τις αιτήσεις, δηλαδή τις γυναίκες που ωφελούνται από το πρόγραμμα, σημειώνεται στη Στερεά Ελλάδα, όπου ο αριθμός των αιτήσεων που εγκρίθηκαν είναι μειωμένος κατά 95%. Ακολουθούν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με μείωση 87,3%, η Αττική με 61,7%, η Κεντρική Μακεδονία με 25,7%. Ο αντίστοιχος αριθμός των αιτήσεων ενδιαφερόμενων γυναικών ήταν 78.348 το 2012, ενώ το 2011 ήταν 54.954.
Ο δε αριθμός των παιδιών που τοποθετούνται στις δομές είναι 43.060, μειωμένος κατά 11% σε σχέση με το 2011. Η μεγαλύτερη μείωση παρατηρείται στη Στερεά Ελλάδα, όπου τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν είναι μειωμένα κατά 94% σε σχέση με πέρσι. Ακολουθεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τον αριθμό των παιδιών να είναι μειωμένος κατά 86,5%, η Αττική με 59,5% μείωση και η Κεντρική Μακεδονία με 22,1%. Ο αντίστοιχος αριθμός αιτήσεων τέκνων ήταν 96.130, ενώ το 2011 ήταν 67.311.
Στην Αττική το πρόβλημα είναι κυριολεκτικά τεράστιο. Ο αριθμός των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων γυναικών ήταν 19.108, αυξημένος κατά 67,6% σε σχέση με πέρσι. Ο αριθμός των αιτήσεων για την τοποθέτηση παιδιών το 2012 ήταν 22.309, αυξημένος κατά 66,4% σε σχέση με πέρσι. Από αυτές τις αιτήσεις ικανοποιήθηκαν οι 3.790, που σημαίνει ότι μόνο στην πρωτεύουσα 18.519 παιδιά δε θα φιλοξενηθούν στις δομές του προγράμματος. Πέρσι είχαν φιλοξενηθεί 9.367 παιδιά.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΠΡΕΖΑ TV
12-8-2012

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα ανοίξει παιδικούς η Χρυσή Αυγή (θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους οι έλληνες σε σπίτια συγκεκριμένων χρυσαυγιτισσών εθελοντριών), για τα ελληνάκια που δεν τα παίρνουν οι παιδικοί, επειδή οι τελευταίοι δίνουν πρτεραιότητα στα παιδιά λ/μ.

Aν δεν το παίρνει ο παιδικός και δεν έχετε που να αφήσετε το παιδί σας, ρωτήστε στην τοπική ΧΑ σας αν υπάρχουν χρυσαυγίτισσες εθελόντριες που μπορούν να κρατήσουν παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη Ελληνική Δύναμη που μάχεται εναντίον της ανθελληνικής λαίλαπας των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και των αναρχο-μαρξιστών που τις βοηθάνε.

Ανώνυμος είπε...

Φικαράκο, εσύ παραπάνω, όποις γράφει ύβρεις κατά της ΧΑ να περιμένει και να του γίνει μήνυση.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε παιδιά κι αυτό....
ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ 300 ΕΥΡΩ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΝΕΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΕΠΩΣΕΙ ΤΟ 300ΑΡΙ Η ΑΝ ΘΑ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΦΟΙΤΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!

Οποιος γράφεται στο ελληνικό δημοτικό θα παίρνει 300 ευρώ; Ε ρε τι έχει να γίνει με τα λεωφορεία με βαλκάνιους, νέους, μεσήλικες και γέρους, που θα έρχονται, θα γράφονται στο ελληνικό σχολείο, θα τσεπώνουν τα 300άρια και θα εξαφανίζονται.... Πάμε συνεπώς για μείωση κατά 300 ευρώ των μισθών μας. Να το περιμένετε.

Ανώνυμος είπε...

@6:53 ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΟ ΚΑΙ ΧΩΝΩ ΔΟΝΗΤΗ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ. ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΜΗΝΥΣΗ ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΑΡΧΙΔΙΑ. ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είναι ο Ηλίας της Χρυσής Αυγής που ψώνιζε νεαρούς Αλβανούς από το Πεδίο του Άρεως για να πηδάνε την φιλήδονη κωλάρα του και που συνηθίζει να κρύβεται για να γλυτώσει το αυτόφωρο?

Ανώνυμος είπε...

Η Χρυσή Αυγή είναι η αντινμημονιακή δύναμη στην Ελλάδα.
Γι αυτό όλοι πάμε με την ΧΑ.
Βλέπετε τους αναρχικούς παραπάνω πως λυσσάνε εναντίον της Ελλάδος και υπέρ των τουρκαλάδων. Λένε συνέχεια ψέμματα κατά της ΧΑ. Καλά κάνει η ΧΑ και τραβάει αβέρτα μηνύτσεις.

Δες εδώ....http://www.google.gr/search?client=opera&rls=el&q=%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B7+%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%B7+%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%8D%CE%B5%CE%B9+%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest

Ανώνυμος είπε...

Υπόψιν παιδιά ότι καλά τα λέτε επίσης όταν γίνεται μίνηση ακόμα και από ιντερνέτ-καφέ αν ανεβάζεις σε βρίσκουν από την ώρα και από τις κάμερες ασφαλείας, ετσι εγινε σε ενα παιδί και σε βρισκουν κι αποκεί.

Ανώνυμος είπε...

Αληθευει οτι μπορει καποιος ανεργος να παει να φυλαει το βραδυ τα γραφεια της ΧΑ και να του δινουν λιγα τροφιμα?

Ανώνυμος είπε...

Τη μεταφορά των παιδιών από και προς τους παιδικούς σταθμούς θα την κάνει η Χρυσή Αυγή; Θα είναι Έλληνες οι οδηγοί των λεωφορείων; Θα έχουν πιστοποιητικά ελληνικότητας; Οι συνοδοί των παιδιών θα είναι γυναίκες ή πούστηδες;

Ανώνυμος είπε...

Αμα δεν θέλετε, γιατί δεν αναλαμβάνουν οι αναρχικοί γιοί βαθύπλουτων βολεμένων μπαμπάδων των β.προαστίων ή οι πασόκοι βουλευτές (80 άτομα με μισθούλαρους 8.000 τον μήμα- τι τα κανουν τόσα λεφτά;) να φιλοξενήσετε σε κατάλληλο χώρο τα παιδιά όσων δεν τα παίρνουν οι παιδικοί;

Ανώνυμος είπε...

Θα ανοίξει παιδικούς η Χρυσή Αυγή.

Ανώνυμος είπε...

και θα βαλει τον Πετρακη διευθυντη να γαμαει τα παιδακια

Ανώνυμος είπε...

Η ΧΑ θα βαλει τελος και στην παρανομη πορνεια.Θα κλεισουν ολοι οι οικοι ανοχης,θα συλληφθουν οι παρανομα εκδιδομενες γυναικες και θα ανοιξουν εθνικοπατριωτικοι οικοι ανοχης οπου γνησιες ελληνιδες αγωνιστριες μελη της ΧΑ θα προσφερουν δωρεαν τις υπηρεσιες τους μονο με την επιδειξη αστυνομικης ταυτοτητας.

Ανώνυμος είπε...

Το ότι οι ανθέλληνες μαρξιστές που υποστηρίζουν τους κόπρους τους λ/μ βρίζουν την ΧΑ σημαίνει ότι όλοι πρέπει να πάμε στην ΧΑ. Όχι θα πηγαίναμε με τα καπρόσκυλα τους αναρχικούς που μισούν την ίδια την Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΕΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Λες ψέμματα. Μη το πιστεύετε.
Φυσικά και ΔΕΝ πουλάνε οι ΧΑγίτες ναρκωτικά.
Οι ΧΑγίτες δίνουν τους μισθούς τους σε συσσίτια για φτωχούς.

Πιστεύω τα κεντρικά να μηνύσουν τον παραπάνω συκοφάντη.

Ανώνυμος είπε...

Τα μεμέτια λέει δεν τρώνε τπτ την ημέρα που κάνουν "προσευχή". Και σαλτάρουν αν βλέπουν άλλον να τρώει ή να πίνει. Εγώ θα πάω έξω από τον ηλεκτρικό του ΟΑΚΑ και θα τρώω μοσχομυριστή μπριζόλα και θα πίνω. Ετσι για το σπάσιμο. Για να μην μου κάνουν αυτοί κουμάντο τι θα κάνω στη χώρα μου

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΥΛΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

"θα τρώω μοσχομυριστή μπριζόλα και θα πίνω"

με τί λεφτα ρε φτωχομπινέ?

Ανώνυμος είπε...

Οι χρυσαυγίτισσες θα "ανακουφίζουν" όσους είναι καβλωμένοι;