Πέμπτη, Αυγούστου 09, 2012

ΕΚΚΕΝΩΝΕΤΑΙ Η ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓ.ΌΡΟΥΣ


Την εκκένωση της Ουρανούπολης αποφάσισαν το πρωί της Πέμπτης οι τοπικές Αρχές, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση, στην περιοχή Μονοξελίτης, κοντά στη Μονή Χιλανδαρίου. Η φωτιά επεκτάθηκε τα ξημερώματα λόγω των ισχυρών ανέμων.
Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, ενώ ο αέρας που πνέει μεταφέρει αποκαΐδια και στάχτες στις απέναντι ακτές της Σιθωνίας.


Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πεζοπόρα τμήματα έδωσαν ολονύχτια μάχη με τη φωτιά, τα μέτωπα της οποίας εκτείνονταν σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων, κατακαίγοντας πυκνή βλάστηση.

Από το πρωί πραγματοποιούν ρίψεις νερού πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν από την πρώτη στιγμή μεγάλη. Πυροσβεστικά οχήματα από την Κεντρική Μακεδονία προωθήθηκαν με πλωτά μέσα στην Αθωνική Πολιτεία, ενώ στο έργο της κατάσβεσης μπήκαν υδροφόρα οχήματα διαφόρων Μονών του Αγίου Όρους. 

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε την Τρίτη. Στην περιοχή επιχειρούν 153 πυροσβέστες με 65 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 58 ατόμων, 21 στρατιώτες, 25 οχήματα Δήμων, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Και στο Σολομό Κορινθίας υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις που προκαλούνται από τους ισχυρούς ανέμους αλλά και την μορφολογία του εδάφους που δεν επιτρέπει εύκολα την πρόσβαση των δυνάμεων. 

Η φωτιά καίει πευκοδάσος και καλλιέργειες με ελιές και αμπελώνες στην περιοχή του Σπαθοβουνίου. 

Οι φλόγες πλησίασαν τα καταστήματα και τα βενζινάδικα στο σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινήτων (ΣΕΑ) Σπαθοβουνίου, επί του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Τρίπολης. Λόγω της πυρκαγιάς διακόπηκε η κυκλοφορία και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Κορίνθου - Τριπόλεως. 

Στη μάχη με τις φλόγες παίρνουν μέρος 65 πυροσβέστες με 24 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 45 ατόμων, 15 εθελοντές, 20 στρατιώτες.

Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
9-8-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: