Σάββατο, Αυγούστου 25, 2012

FINANCIAL TIMES: «ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΛΕΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ»


Στις δηλώσεις της γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ, επικεντρώνεται το ρεπορτάζ της διαδικτυακής έκδοσης της βρετανικής εφημερίδας, Financial Times και στο κλίμα που επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον έλληνα πρωθυπουργό, στο ρεπορτάζ της με τίτλο «Δεν έχουμε διαγράψει την Ελλάδα, λέει η Μέρκελ».


Στο άρθρο δίνεται έμφαση στην αποφασιστικότητα της γερμανίδα καγκελαρίου να τονίσει τη θέση της Γερμανίας ότι «θα βοηθήσουμε την Ελλάδα όσο μπορούμε. Το Βερολίνο δεν έχει διαγράψει την Αθήνα από το ενιαίο νόμισμα, παρά την έλλειψη προόδου της Ελλάδας τους τελευταίους μήνες και τη δημοσιονομική ολίσθησή της στο πρόγραμμα προσαρμογής».

Αναφορά γίνεται και στην αποφασιστικότητα του έλληνα πρωθυπουργού να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους ότι η χώρα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και θα κάνει τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει.

Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει τη δήλωση του κ. Σαμαρά ότι «οποιαδήποτε αναφορά στο θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι απλά τοξική».

Τέλος, αναφορά γίνεται και στις αντιδράσεις των ελληνικών κομμάτων στη συνάντηση που είχε ο κ Σαμαράς με την κυρία Μέρκελ, λέγοντας ότι «ο κ. Σαμαράς δέχτηκε βολές από το αντιπολιτευόμενο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο χαρακτήρισε τις δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά ως αποτυχημένες και κοινωνικά καταστροφικές».
http://www.iefimerida.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
25-8-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: