Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2012

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 1 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΑΝ ΜΕ ΣΠΡΕΙ ΠΙΠΕΡΙΟΥ


Τον περασμένο χρόνο, μια μικρή ομάδα φοιτητών προχώρησε σε καθιστική διαμαρτυρία στον αίθριο χώρο του Πανεπιστημίου Davis της Καλιφόρνια, διαμαρτυρόμενη για την αύξηση των διδάκτρων και την ιδιωτικοποίηση του πανεπιστημίου. Ένας άντρας από την Ασφάλεια του Πανεπιστημίου τους ψέκασε με σπρέι πιπεριού. Ενα χρόνο μετά, το Πανεπιστήμιο δεχτηκε τον δικαστικό συμβιβασμό και θα πληρώσει 1 εκ. δολάρια, περίπου 30.000 δολάρια σε κάθε φοιτητή, για το περιστατικό.

Το βίντεο με το περιστατικό:





Οι υπεύθυνοι του πανεπιστημίου συμφώνησαν να δώσουν 1 εκ. δολάρια μετά τη μήνυση που υπέβαλαν οι δικηγόροι των φοιτητών για το περιστατικό -που συμβολίζει την επιθετικότητα της καταστολής εναντίον των διαδηλωτών του Κινήματος Occupy Wall Street, όπως είπαν οι δικηγόροι τους την Τετάρτη (καθώς προφανώς η διαμαρτυρία δεν ήταν ξεκομμένη από την ευρύτερη διαμαρτυρία).
Ο συμβιβασμός προβλέπει πως κάθε ένας από τους 21 φοιτητές θα λάβει περίπου 30.000 δολάρια και μια γραπτή επιστολή συγνώμης από την πρύτανη του πανεπιστημίου, Λίντα Κάτεχι. ΕΠιπλέον, το πανεπιστήμιο θα δώσει και 250.000 δολάρια για την αμοιβή των δικηγόρων. 
Οι φοιτητές που ψεκάστηκαν ανέφεραν μετά το περιστατικό κρίσεις πανικού και μείωση των επιδόσεων τους στα μαθήματα. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του πανεπιστημίου αντικαταστάθηκαν.

Πηγές: Κamarinia.gr και Toronto Sun
ΠΡΕΖΑ TV
29-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: