Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19, 2012

ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΤΗΚΕ 24ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Εργάτης στην εταιρεία «Κοκάλης Σκραπ ΕΒΕ» ανακύκλωσης αυτοκινήτων, μετάλλων και σιδήρων που λειτουργεί στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου (ΒΙΠΕ), τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να χάσει το χέρι του, όταν αυτό κόπηκε από το ύψος του ώμου. Επίσης, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πλευρά.
Συγκεκριμένα το νέο εργατικό «ατύχημα» συνέβη το περασμένο Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα με θύμα τον 24χρονο εργάτη κουρδικής καταγωγής, Σαΐρ Σουλτάρ. Ο 24χρονος προσπάθησε να απελευθερώσει ένα σίδερο που είχε κολλήσει στην κορδέλα, με αποτέλεσμα ο κύλινδρος της μηχανής να τον τράβηξει από το χέρι.

Ο τραυματισμένος εργάτης μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου υποβλήθηκε σε πεντάωρη χειρουργική επέμβαση και συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.
Να αναφέρουμε ότι ο 24χρονος μαζί με τους συναδέλφους του, με εντολή της εργοδοσίας, εργαζόταν παράνομα, τη μέρα και την ώρα εκείνη στην επιχείρηση αφού η εργασία τους είναι πενθήμερη. Σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων των εργαζομένων αλλά και του κλιμάκιου της επιθεώρησης που εξέτασε το χώρο, τα μέτρα ασφαλείας ήταν ελλιπή. Συγκεκριμένα δεν υπήρχαν ειδικά προστατευτικά που μπαίνουν μπροστά από τέτοια μηχανήματα καθώς κανονικά δεν επιτρέπεται η παρουσία εργαζόμενου κατά τη διάρκεια λειτουργίας του μηχανήματος. Επίσης ελλιπής ήταν και ο φωτισμός. Η πλειοψηφία των εργαζομένων όπως και ο 24χρονος που τραυματίστηκε, εργάζονταν ανασφάλιστοι, με 12ωρα και χωρίς διάλειμμα.
Παρέμβαση της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ
Χθες το πρωί η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ μαζί με εργαζόμενους της εταιρείας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Τεχνική Επιθεώρηση Ηρακλείου καταγγέλλοντας το νέο αποτρόπαιο εργατικό «ατύχημα» αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονταν οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη επιχείρηση.
Στα πλαίσια αυτά σήμερα το απόγευμα η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τους εργαζόμενους της επιχείρησης για την καταστρατήγηση της ζωής και των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης καθώς και την οργάνωση ενόψει της Πανεργατικής απεργίας στις 26 Σεπτέμβρη.
Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει το περιστατικό που λίγο έλλειψε να στοιχίσει τη ζωή ενός ακόμα εργάτη τονίζοντας ότι η επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης έχει καταστήσει τους χώρους δουλειάς κρεματόρια. «Χιλιάδες εργάτες καθημερινά δίνουν το αίμα τους ακόμα και τη ζωή τους στο βωμό του κέρδους. Ο μόνος δρόμος για τους εργάτες είναι η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς και η συσπείρωση στο ταξικό κίνημα, κόντρα στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΠΡΕΖΑ TV
19-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: