Πονοκέφαλο προκαλούν στο Μαξίμου οι καταγγελίες περί εμπλοκής του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη σε ξέπλυμα χρήματος μέσω της αγοράς ακινήτων, καθώς επιτελικά κυβερνητικά στελέχη ανησυχούν για το κλίμα που θα διαμορφωθεί στην πολιτική σκηνή και την κοινωνία, ειδικά τώρα που μπαίνει στην τελική ευθεία η ψήφιση του πακέτου των μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, ο κ. Μεϊμαράκης συνδέει τις καταγγελίες και το χρόνο που επελέγη για να δημοσιοποιηθούν με μια παρασκηνιακή προσπάθεια αποσταθεροποίησης του πολιτικού σκηνικού, την ώρα που η Βουλή καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις.
Τη θέση αυτή συμμερίζονται σε μεγάλο βαθμό και στο πρωθυπουργικό επιτελείο, ενώ συνεργάτες του κ. Σαμαρά δεν αποκλείουν να υπάρξουν και άλλα «χτυπήματα» στο αμέσως επόμενο διάστημα, με υποθέσεις που έρχονται από το παρελθόν, όπως χαρακτηριστικά λένε.
Το κλίμα επιβαρύνει και ο φάκελος με τα 32 πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται για «αδικαιολόγητο πλουτισμό».
Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις, κατά το διάγγελμα που σχεδιάζει να απευθύνει τις επόμενες ημέρες για να τονίσει την αναγκαιότητα των νέων περικοπών, να αναφερθεί διεξοδικά και στις σκιές πάνω από την πολιτική σκηνή, διαμηνύοντας πως θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια για όλες τις υποθέσεις, αλλά και πως η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί μεθοδεύσεις που έχουν στόχο να δηλητηριάσουν την πολιτική και την κοινωνία.
Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει αποδυθεί σε ένα μαραθώνιο επαφών και διαβουλεύσεων με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων, τονίζοντας ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση και ανακοινώνοντας τις επόμενες κινήσεις του.
Στον ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα και από την επικοινωνία Μεϊμαράκη - Τσίπρα, βρίσκονται σε στάση αναμονής και δεν σπεύδουν να εκμεταλλευθούν πολιτικά την υπόθεση. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η αναπλήρωση του κ. Μεϊμαράκη διευκολύνει τα πράγματα, αλλά για την περαιτέρω στάση τους παραπέμπουν στα στοιχεία που θα προκύψουν από την έρευνα.
Χαμηλούς τόνους, εξάλλου, κρατά και το ΠΑΣΟΚ, αλλά σε χθεσινή σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, βουλευτές όπως οι Γιάννης Δριβελέγκας και Μάρκος Μπόλαρης έθεσαν, εμμέσως πλην σαφώς, θέμα παραίτησης του κ. Μεϊμαράκη από το θεσμικό αξίωμά του.
Κατά τον κ. Δριβελέγκα, τίθεται ζήτημα «ηθικής νομιμοποίησης» για την ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή όσο υπάρχει σε εκκρεμότητα το θέμα Μεϊμαράκη και «δεν αποτελεί λύση η αναστολή από τα καθήκοντά του».
Ο πρόεδρος της Βουλής θα συνεχίσει και σήμερα, Τετάρτη, την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων, ενώ αναμένεται να επισκεφθεί τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, ζητώντας να ερευνηθούν οι εις βάρος του καταγγελίες κατ' απόλυτη προτεραιότητα.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
26-9-2012
1 σχόλιο:
GIA TIN YPOTHESI AYTOKTONIAS TOY KOYMPAROYTOY PRIN KAPOIA XRONIA DEN KANEI ETSI POY AYTOKTONHSE O ANTHROPOS EPEIDI PIGAN NA TOY FANE OLOI THN PERIOUSIA......O ADELFOS TIS IDIETERAS TOU
Δημοσίευση σχολίου