Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2012

«ΚΡΑΚΕΡ» ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ


Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος τριών ατόμων για ηλεκτρονική απάτη και παραβίαση υπολογιστικών συστημάτων εγχώριας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.Ειδικότερα οι τρεις δράστες κατάφεραν να διεισδύσουν ηλεκτρονικά στα υπολογιστικά συστήματα εγχώριας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και επεμβαίνοντας – πωλώντας σε τρίτους υπηρεσίες διαδικτύου, ζημίωναν την εταιρεία, προσπορίζοντας σε αυτούς παράνομο περιουσιακό όφελος.


Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία εγχώριας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, ότι crackers, αφού διείσδυσαν στα υπολογιστικά της συστήματα, επενέβησαν στην υπηρεσία MMS,με αποτέλεσμα να εισέρχονται στο διαδίκτυο, χωρίς να καταγράφεται η κίνηση του όγκου των δεδομένων που διακινούσαν.

Στο πλαίσιο της ψηφιακής αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι τρεις εμπλεκόμενοι, αφού παραβίασαν τα υπολογιστικά συστήματα της εταιρείας για χρονικό διάστημα τεσσάρων περίπου μηνών, ενεργοποίησαν στη Κούβα, δεκάδες τηλεφωνικούς αριθμούς προπληρωμένου χρόνου ομιλίας.

Με την τεχνική αυτή πραγματοποίησαν ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση μεταφοράς δεδομένων διαδικτύου, μέσω κινητών τηλεφώνων, χωρίς οι ίδιοι να χρεώνονται, ζημιώνοντας έτσι την εταιρεία με το ποσό των 690.501,69 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι δράστες εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι στην Κούβα η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι ιδιαίτερα υψηλού κόστους, πωλούσαν τη σύνδεσή στο διαδίκτυο, σε χαμηλότερη τιμή από αυτή που ίσχυε στην εγχώρια αγορά της Κούβας, με αποτέλεσμα να προσπορίζουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Από κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκαν έρευνες, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στις οικίες τους σε Αθήνα και Μύκονο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Στην οικία του 51χρονου ημεδαπού:
Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Εννέα συσκευές USB MOBILE BROADBAND.
Τρία κινητά τηλέφωνα.
129 συσκευασίες καρτών κινητής τηλεφωνίας χωρίς τις κάρτες sim εντός.
180 συσκευασίες καρτών κινητής τηλεφωνίας με τις κάρτες sim εντός.
Στις οικίες των δύο αλλοδαπών:
Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
Τρία κινητά τηλέφωνα
Τρείς κάρτες sim κινητής τηλεφωνίας
Οι τρεις εμπλεκόμενοι δεν συνελήφθησαν καθότι είχαν παρέλθει τα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
20-9-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

λεω και εγω και εψαχνα τα κρακερς μου στο ντουλαπι τοση ωρα...