Κυριακή, Σεπτεμβρίου 30, 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ & ΑΥΡΙΑΝΗ, ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΌΜΙΛΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ


24ωρη απεργία κήρυξε η ΕΣΗΕΑ από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου ως τις 06.00 το πρωί την επόμενη μέρα στην εφημερίδα “Αδέσμευτος Τύπος”. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από το Μάιο. 
Συνεχίζονται οι απεργίες και στην εφημερίδα “Αυριανή” από την ΕΣΗΕΑ, την ΕΠΗΕΑ και την ΕΤΗΠΤΑ. Δείτε παλιότερη ανακοίνωση εργαζομένων με περιγραφή της κατάστασης εδώ 
Στάση εργασίας έχει κηρυχτεί για τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου από τις 11.30 το πρωί έως τις 15.00 στον Όμιλο Κυριακίδη από την ΕΣΗΕΑ, την ΕΠΗΕΑ, την ΕΣΠΗΤ, την ΕΤΗΠΤΑ και την ΕΦΕ. Σε ανακοίνωση τους τα σωματεία τονίζουν ότι “Ο Όμιλος Κυριακίδη (εφημερίδες «ESPRESSO» και «ATHENS NEWS», ιστοσελίδα «espressonews.gr», ραδιοφωνικός σταθμός «FLASH» και τηλεοπτικοί σταθμοί «SPORT TV» και «SUNNY TV») εξακολουθεί να μην εξοφλεί τις δεδουλευμένες αποδοχές των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου και την εξόφληση του επιδόματος αδείας των συναδέλφων μας, καθώς και τις δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (Δ.Π.Υ.) από τον περασμένο Μάιο.
Επιπλέον, αθετεί τις υποσχέσεις τμηματικής εξοφλήσεως εντός ορισμένου χρόνου, που η ίδια η εργοδοσία έδωσε. Ακόμη, προβαίνει σε πράξεις εχθρικές προς τους εργαζόμενους εξαγγέλλοντας μειώσεις στις (μη καταβληθείσες καν) αποδοχές τους. Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των εργαζομένων στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος), η οποία θα αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.” Περισσότερες πληροφορίες για τον Πέτρο Κυριακίδη διαβάστε εδώ σε παλαιότερο κείμενό μας. 
Τη μέρα της απεργίας στον κλάδο των ΜΜΕ (τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου) επέλεξε ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος, ιδιοκτήτης της “Εκδοτικής Βορείου Ελλάδας” να ανακοινώσει το λουκέτο στην εκτυπωτική μονάδα “Φίλιππος”. Η επιχείρηση τύπωνε τις εφημερίδες ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, ΜΕΤΡΟΣΠΟΡΤ, ΤΥΠΟΣ της Θεσσαλονίκης κ.α. Και απασχολούσε τους εργαζόμενους εκ περιτροπής και μόνο για τις ώρες που υπήρχε τύπωμα. Ο εργοδότης κάλεσε τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν το μεσημέρι στο χώρο του τυπογραφείου και τους ανακοίνωσε ότι κλείνει την εκτυπωτική μονάδα. Προέτρεψε τους εργαζόμενους να δηλώσουν εθελούσια αποχώρηση με μπόνους ένα μισθό. Ανακοίνωσε ότι οι 59 εργαζόμενοι θα απολυθούν σε κάθε περίπτωση, είτε δεχθούν είτε όχι την εθελούσια. Το Σωματείο Γραφικών Τεχνών Τύπου - Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας με ανακοίνωσή του καταγγέλλει και καταδικάζει την απόφαση της «Εκδοτικής Βορείου Ελλάδας» και επισημαίνει: «Πρόκειται για ωμό εκβιασμό και τρομοκρατία για να δεχθούν οι συνάδελφοι τις απολύσεις χωρίς περαιτέρω διεκδικήσεις. Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και τους καλούμε να μη δεχθούν τον εκβιασμό που εξυπηρετεί τα σχέδια της εργοδοσίας, αλλά να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην εργασία». (πηγή από Ριζοσπάστη) 
48ωρη απεργία είχε εξαγγείλει η ΕΣΗΕΜΘ από τις 6 π.μ. της Δευτέρας 1 Οκτωβρίου έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης 3 Οκτωβρίου στις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά με αιτήματα την καταβολή των επιδομάτων αδείας και των δεδουλευμένων του Αυγούστου. Σήμερα Παρασκευή, η εργοδοσία κατέβαλε τη μισθοδοσία του Αυγούστου και το οφειλόμενα επιδόματα αδείας και η απεργία ανεστάλη.


http://katalipsiesiea.blogspot.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
30-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: