Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2012

ΚΟΝΤΡΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ


Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και των συμβεβλημένων γιατρών, που άρχισαν από σήμερα, Δευτέρα, επίσχεση εργασίας. Ο πρόεδρος του Οργανισμού Γ.Βουδούρης άφησε υπονοούμενα, λέγοντας: «Δεν θα αφήσουμε να γίνει εμπόρευμα η εξέταση του ασφαλισμένου» και κατήγγειλε ότι υπάρχουν συμφέροντα που πιέζουν για την απομάκρυνσή του. Οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα έχουν συνάντηση το μεσημέρι με τον Γ.Βουδούρη.


Μιλώντας τη Δευτέρα στο Mega και τον ΣΚΑΙ, ο Γεράσιμος Βουδούρης άφησε υπόνοιες για παιχνίδια των γιατρών εις βάρος των ασφαλισμένων, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει σε εξέλιξη συνδικαλιστική μάχη, κάνοντας αναφορά στη νεοσύστατη Ένωση Γιατρών ΕΟΠΥΥ.

O Γ.Βουδούρης διαμήνυσε ότι «δεν θα αφήσουμε να γίνει εμπόρευμα η εξέταση του ασφαλισμένου» και τόνισε ότι από τις συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ δεν προβλέπεται ότι μπορούν να κόβουν αποδείξεις και να εισπράττουν χρήματα από τους ασφαλισμένους.

Όπως διευκρίνισε, οι ασφαλισμένοι που θα λάβουν αποδείξεις από τους γιατρούς θα εξοφληθούν από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά οι γιατροί θα αποπεμφθούν από τον Οργανισμό.

Η τοποθέτηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να προκαλέσει ενστάσεις από την πλευρά των γιατρών και προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Εν μέσω του τεταμένου κλίματος, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θα έχει συνάντηση με το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στις 14:00.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
3-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: