Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2012

ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ


Για «μαφιόζικη, εκβιαστική και αλήτικη επίθεση» έκανε λόγο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε συνάντηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχετικά με την έρευνα για τον παράνομο πλουτισμό πολιτικών και το δημοσίευμα της εφημερίδας Real News που τον εμπλέκει.


Μάλιστα υποστήριξε ότι «μπαίνει στην αρένα» για κάποιον που τον κατηγορεί με «αστήρικτες και γελοίες καταγγελίες» ενώ χαρακτήρισε τη μάχη «άνιση».

Ο κ. Μεϊμαράκης αρνήθηκε επανειλημμένα να προβεί σε εκτιμήσεις σχετικά με τις σκοπιμότητες όποιων ενέπλεξαν το όνομά του σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το κοστούμι του Προέδρου δεν του το επιτρέπει» και πρόσθεσε ότι «λάθος πρόσωπο χτύπησε, όποιος το χτύπησε» με στόχο την πιθανή αποσταθεροποίηση της χώρας.

Όπως είπε, η κοινωνία θα καταλάβει ότι είναι αθώος μόνο εάν ένα όργανο κύρους, όπως το ΣΔΟΕ τον αθωώσει ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσφύγει μελλοντικά στη Δικαιοσύνη. «Προς το παρόν, αποζητώ τη δικαίωση στην αρένα, στο πλήθος των συγκεντρωμένων στην Πλατεία Συντάγματος, εκεί οπού με έδωσε βορά το δημοσίευμα», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι λογαριασμοί του έχουν ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ επί ΠΑΣΟΚ κατά το παρελθόν, με αφορμή την υπόθεση των υποβρυχίων και θα ξαναγίνουν φύλο και φτερό ενώ μιλώντας για το δημοσιογράφο και διευθυντή της Real News, Νίκο Χατζηνικολάου, είπε ότι «τώρα επειδή ο Νίκος βλέπει πως δεν του βγαίνει, βγάζει παλιές υποθέσεις που έχουν κριθεί και νομικά και πολιτικά. Δεν έχω πρόβλημα. Ας τις βγάλει μία-μία. Και μετά χαράς να βγουν αυτοί οι τύποι σε όλα τα κανάλια, να καταλάβει ο κόσμος ποιοι είναι», αναφερόμενος στους καταγγέλλοντες επιχειρηματίες κ.κ. Ζωγραφάκη και Λιβανό.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του κατά του δημοσιογράφου, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε: «Έρχεται ο κύριος και λέει πως ξεπλένω 10,2 δισ. ευρώ την περίοδο 2005-8. Λέει πως δεν έχει στοιχεία, πως το άκουσε. Ο Νίκος πιστεύει πως μπορείς να επενδύσεις 65 δισ. σε ακίνητα χωρίς να σε πάρει κανείς χαμπάρι και μάλιστα όχι σε off shore εταιρεία αλλά σε ελληνική».

Στο σημείο αυτό διευκρίνισε ότι δεν βάφτισε αυτός τα παιδιά του επιχειρηματία Ι. Καρούζου αλλά η σύζυγός του λόγω φιλίας με την τότε σύζυγο του κ. Καρούζου, η οποία σήμερα βρίσκεται σε διάσταση με εκείνον.

Ο Ευ. Μεϊμαράκης διαμαρτυρήθηκε και για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό λέγοντας πως όσα έγιναν τόσο καιρό για την ανόρθωση του κύρους της χώρας, εξανεμίστηκε. «Το πολιτικό σύστημα κινείται με διαρροές και με φήμες και όλα εξαρτώνται από την εμπιστοσύνη που έχουμε στις πηγές μας. Δεν με πήρε ούτε ένα τηλέφωνο ο Νίκος Χατζηνικολάου για να ζητήσει τη γνώμη μου πριν από το δημοσίευμα - αυτή είναι η αξιοπιστία του. Και αν δεν ήταν δημοσιογράφος του μεγέθους και του κύρους του Νίκου, δεν θα έδινα καν σημασία. Αφού όμως έχει πάρει το καλαμάκι να μου πιεί το αίμα, τι θα κάνω; Θα τον αφήσω να μου το πιεί;» αναρωτήθηκε.

Σε ό,τι αφορά στην παραμονή του στη θέση του Προέδρου της Βουλής, ο ίδιος διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να παραιτείται, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η λέξη παραίτηση δεν υπάρχει σε μένα».

Ο πρόεδρος της Βουλής οφείλει να διαχειριστεί ένα τέτοιο ζήτημα και να το αποπλέξει από την κοινοβουλευτική διαδικασία και πρόσθεσε: «Όποιος θέλει ας κάνει πρόταση μομφής. Είναι ελεύθεροι οι βουλευτές να ζητήσουν Εξεταστική Επιτροπή. Εγώ θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να φανεί η αλήθεια. Η αλήθεια είναι ανίκητη, αλλά θέλει το χρόνο της».

Τέλος ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι έχει την στήριξη των αρχηγών και εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την στάση του Μαξίμου. «Δεν χρειάζεται ανακοίνωση από την κυβέρνηση - δεν τη θέλω. Οφείλω να μην δημιουργήσω κλίμα αποσταθεροποίησης. Καταλαβαίνω πως υπάρχουν επιφυλάξεις για μένα, όπως θα είχα και εγώ για κάποιον άλλο, αλλά συμφωνούμε να πάει η έρευνα σε βάθος και για όλους, με προτεραιότητα βεβαίως στα πολιτικά πρόσωπα», κατέληξε.

Πλήρη δικαστικό έλεγχο ζητεί ο Ν. Χατζηνικολάου

Στις δηλώσεις του Ευάγγελου Μεϊμαράκη απάντησε ο Νίκος Χατζηνικολάου εκφράζοντας έκπληξη και θλίψη για τις «προσωπικές απειλές και ύβρεις» εναντίον του, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος της Βουλής διέπραξε πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά ολίσθημα. «Οφείλω να επισημάνω ότι από τον πολύπειρο Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ιδίως τώρα που φέρει και τον τίτλο του προέδρου της Βουλής, θα ανέμενα ψύχραιμη και θεσμική αντίδραση», σημείωσε.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι θα μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη ωστόσο δεν θα το κάνει.

«Το μέγα σκάνδαλο, άλλωστε, είναι η συγκάλυψη επί 1,5 και πλέον έτος της καταγγελίας που έφερε στο φως η Real news. Και σε αυτό το σκάνδαλο η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: πλήρης δικαστικός έλεγχος, με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και offshore εταιρειών. Αυτός είναι ο δρόμος για να απαντήσει ο πρόεδρος της Βουλής σε όσους δικαίως ή αδίκως τον κατήγγειλαν και όχι οι ύβρεις και οι απειλές εναντίον μου», κατέληξε.

Αντιδράσεις πολιτικών κομμάτων στη Βουλή

Να παραδώσει το ΣΔΟΕ τα στοιχεία που αφορούν σε υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, ζήτησαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων κατά την συνεδρίαση της Βουλής, στην οποία ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης για τις «επείγουσες ρυθμίσεις επενδυτικών σχεδίων».

Με αιχμή το θέμα που έχει ανακύψει για τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη είπε ότι το ΣΔΟΕ οφείλει να κάνει τη δουλειά του, να πιάσει τους μεγαλοφοροφυγάδες και «να αφήσει τα κουτσομπολιά και τις διαρροές γιατί έτσι εξελίσσεται σε ρουφιανομάγαζο».

«Το ΣΔΟΕ αυτή τη στιγμή θα στείλει όχι πόρισμα, αλλά κάποιους ελέγχους στην εισαγγελία. Δεν προκύπτει τίποτα, γιατί στο ΣΔΟΕ υπάρχουν στελέχη που κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Στο μεταξύ, όμως, το καρφί βγήκε, αλλά η τρύπα έμεινε. Εμπλέκεται ο Πρόεδρος της Βουλής και τι γίνεται με το Κοινοβούλιο - είναι 32 και 42 και 52 οι υποθέσεις - και οι πραγματικοί κλέφτες, που δεν είναι μέσα σε αυτή την αίθουσα, τρίβουν τα χέρια τους», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα η βουλευτής υποστήριξε ότι το ΣΔΟΕ έχει από καιρό εξελιχθεί σε κέντρο συκοφαντίας και διαρροών το οποίο μαζεύει στοιχεία και ουσιαστικά αυτή τη στιγμή εκεί υπάρχει ένα εξωκοινοβουλευτικό κέντρο.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Δημήτρης Παπαδημούλης επικαλέστηκε το νόμο 4065 του 2012 (άρθρο 1 σημείο 8) για να υπογραμμίσει ότι το ΣΔΟΕ έχει υποχρέωση να παραδώσει τα στοιχεία στην Επιτροπή της Βουλής αλλιώς ο κ. Στασινόπουλος παρανομεί.

Επιπλέον απαίτησε γρήγορη δικαστική εκκαθάριση και όχι οι υποθέσεις να σαπίζουν στα συρτάρια για χρόνια και να μην βγαίνει τίποτα και πρόσθεσε ότι απαιτείται και οι εμπλεκόμενοι να διευκολύνουν, παραιτούμενοι από την υπερπροστασία που τους παρέχει το Σύνταγμα.

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Βουλής είπε πως η ανάμειξή του σε τέτοιες υποθέσεις δημιουργεί σοβαρή πολιτική και θεσμική επιλογή ενώ πρόσθεσε ότι η συμβιβαστική λύση που επελέγη (αποχή από τα καθήκοντα του) δεν μπορεί να πάει μακριά γιατί δημιουργεί εμπλοκές και αντιφάσεις δισεπίλυτες για την λειτουργία του πολιτεύματος και της Βουλής.

Από την πλευρά του ο Πάνος Σκουρλέτης από τον ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ότι επιβάλλεται άμεσα να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις που έχουν έρθει στη δημοσιότητα και αφορούν υποθέσεις διαφθοράς και μαύρου χρήματος.

Η προσπάθεια αποκάλυψης και διαλεύκανσης τέτοιων υποθέσεων είτε αφορούν πολιτικά πρόσωπα είτε μη πολιτικά πρέπει να είναι διαρκής και όχι αποσπασματική, πρόσθεσε ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του σε μια επιλεκτική διαχείριση ονομάτων σημειώνοντας πως ό,τι υπάρχει πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα, όπως άλλωστε απαιτεί σύσσωμη η ελληνική κοινωνία. «Όλων όσοι τα ονόματα τους έχουν εμπλακεί σε αυτήν την υπόθεση οφείλουν να διευκολύνουν στη διερεύνησή της», κατέληξε.

Νωρίτερα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου έθεσε το θέμα, ζητώντας άμεση δημοσιοποίηση των στοιχείων του φακέλου που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα, προεξάρχοντος του προέδρου της Βουλής, τονίζοντας ότι «η Δημοκρατία απαιτεί να μην υπάρχουν σκιές».

Τέλος ο Πάνος Κάμμένος εμφανίστηκε στη Βουλή ενοχλημένος από την απόφαση του πρόεδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη να αναστείλει προσωρινά την άσκηση των καθηκόντων του, μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι «ή θα πρέπει να εμμείνει στην παραίτησή του που κατέθεσε στον Πρωθυπουργό ή θα πρέπει να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά του». «Να έρθει ο πρόεδρος της βουλής στο έδρανο και να απαντήσει σαφώς: Ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του ή όχι;», συμπλήρωσε.

Η δήλωση αυτή του κ. Καμμένου προκάλεσε την παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη. «Αν θέτει θέμα μομφής να έρθει ευθέως να το πει και να κάνει η Βουλή αυτό που πρέπει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΠΡΕΖΑ TV
26-9-2012

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

pousti meimaraki tha sou gamisoume to kolaraki tora
plinto nase etoimos

Ανώνυμος είπε...

Ante salta re Meimaraki...esy kai to synafi sou

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ..ΜΗΝ ΔΩ ΚΟΥΡΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΨΩ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΒΕΒΑΙΑ..