Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 10, 2012

ΟΗΕ: ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΠΙΛΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;;


Την ανησυχία της για τις ξενοφοβικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών στην Ελλάδα εξέφρασε η ύπατη αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι, στη διάρκεια ομιλίας της στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του οργανισμού.


Μιλώντας για τα πλέον σημαντικά ζητήματα που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως, η Πιλάι επέκρινε χώρες όπως η Συρία και το Μπαχρέιν, αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα που εντοπίζονται σε χώρες της Δύσης, όπως η Ελλάδα και η Γαλλία.

«Εξίσου ανησυχητικές είναι και οι βίαιες ξενοφοβικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών προσφύγων και αιτούντων για άσυλο τους τελευταίους μήνες, για παράδειγμα στην Ελλάδα», είπε η Πιλάι στην ομιλία της.

«Μου προκαλούν επίσης ανησυχία οι αναφορές ότι η αστυνομία φαινόταν ανίκανη να αντιδράσει αποτελεσματικά ώστε να προστατεψει τα θύματα των ξενοφοβικών εγκλημάτων», υπογράμμισε.

Η ύπατη αρμοστής του ΟΗΕ εξέφρασε επίσης την ανησυχία της για το πρόσφατο κλείσιμο καταυλισμών Ρομά στη Γαλλία.

Η Πιλάι ξεκίνησε την ομιλία της αναφερόμενη στη Συρία, όπου οι συγκρούσεις έχουν καταστροφικές συνέπειες για τους αμάχους. Επόμενο στη λίστα της ήταν το Μπαχρέιν, το οποίο επέκρινε για τις φυλακίσεις ακτιβιτών και μελών της αντιπολίτευσης, ενώ στη συνέχεια μίλησε για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κολομβία, την Ακτή Ελεφαντοστού, το Κονγκό, την Κένυα, τις Μαλδίβες, το Μάλι, η Μαυριτανία, το Μεξικό, τη Μιανμάρ και άλλες χώρες.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΠΡΕΖΑ TV
10-9-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κατάλαβε ο ΟΗΕ ο τοποτηρητής των ΗΠΑ