Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2012

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΝΕΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ


Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκονται οι αμερικανικές διπλωματικές αποστολές εν αναμονή νέων διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για την αντιισλαμική ταινία που έχει προκαλέσει οργή στο μουσουλμανικό κόσμο.
Οι συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον των ειδικών δυνάμεων για την καταστολή των ταραχών, οι οποίες έχουν αναλάβει να αποκλείσουν τις προσβάσεις στην αμερικανική διπλωματική αποστολή και απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.


Η Αδελφοί Μουσουλμάνοι έχουν απευθύνει κάλεσμα για διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Αίγυπτο σήμερα, ενώ κινητοποιήσεις αναμένονται και σε άλλες πόλεις της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής μετά τις προσευχές της Παρασκευής.

Στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, εκατοντάδες κατευθύνθηκαν σε τέμενος κοντά στην αμερικανική πρεσβεία σήμερα, φωνάζοντας αντιαμερικανικά συνθήματα, μία ημέρα μετά την εισβολή διαδηλωτών στο έδαφός της. Ανδρες των δυνάμεων ασφαλείας έχουν αποκλείσει τους δρόμους γύρω από την πρεσβεία.

Εγκύκλιος που εξέδωσαν το FBI και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας προειδοποιεί ότι «ο κίνδυνος βίας ενδέχεται να αυξηθεί τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό καθώς η ταινία συνεχίζει να προσελκύει την προσοχή».

Την ίδια ώρα, ήρθη η απαγόρευση πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο της Βεγγάζης, που είχε επιβληθεί από χθες τη νύχτα για λόγους ασφαλείας, μετά την επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην πόλη.

  
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΠΡΕΖΑ TV
14-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: