Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2012

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ


Εβδομάδες και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και μήνες αναγκάζονται να περιμένουν οι καρκινοπαθείς στη Βουλγαρία, προκειμένου να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία, εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό αλλά και σε εξοπλισμό κατήγγειλαν χτες μέλη του ιατρικού συλλόγου της χώρας και της Ενωσης Κλινικής Ογκολογίας συμπεριλαμβάνοντας τους συγκεκριμένους ασθενείς στα πιο τραγικά θύματα των πολιτικών λιτότητας που επιτάσσουν οι αστικές κυβερνήσεις διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης και στη γειτονική χώρα...

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να καταρτίζουμε λίστες αναμονής για τους ασθενείς, καθώς η Βουλγαρία αντιμετωπίζει χρόνια έλλειψη ειδικών ογκολόγων. Να σημειωθεί ότι οι ογκολόγοι δεν ξεπερνούν τους 100 για όλες τις μονάδες της χώρας», δήλωσε η γιατρός Κονστάντα Τίμτσεβα σε εκδήλωση της Βουλγαρικής Ενωσης Κλινικής Ογκολογίας.
Σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων «ΝΟΒΙΝΙΤΕ» περισσότεροι από 6.200 Βούλγαροι, υποβάλλονται ετησίως σε χημειοθεραπεία. Πολλοί καρκινοπαθείς και οι οικογένειές τους, όπως ειπώθηκε στη συνάντηση, αισθάνονται συχνά εγκαταλελειμμένοι στον αγώνα που δίνουν για να κρατηθούν στη ζωή, ενώ μεγάλη είναι και η ψυχολογική πίεση που αισθάνονται.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΠΡΕΖΑ TV
1-9-2012

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταντησε και η Βουλγαρια να καταντησει σαν την Ελλαδα.Ξεφτιλα.

Ανώνυμος είπε...

Λευτεριά στις σκλαβωμένες ελληνικές πατρίδες Ιωνία, Πόντο. Πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι η Κωνσταντινούπολη.

Ανώνυμος είπε...


ΛΕΠΙΔΙ ΣΤΑ ΧΡΥΣΟΠΟΥΤΑΝΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΒΛΑΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ. ΑΥΤΟ ΤΡΕΜΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

EAM, EΛΑΣ, ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ