Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19, 2012

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΓΡΑΜΜΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς προχωρά σε μία ακραία εξαγγελία, χαιδεύοντας τη Χρυσή Αυγή και υιοθετώντας τις ξενοφοβικές και ρατσιστικές θέσεις της νεοναζιστικής οργάνωσης.
Με εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης προωθεί προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία, όταν οι μετανάστες χωρίς χαρτιά τελούν οποιοδήποτε εκ δόλου αδίκημα, η παράνομη είσοδός τους στη χώρα να εκλαμβάνεται ως επιβαρυντική περίσταση. 


Δηλαδή, εφόσον ένας μετανάστης χωρίς χαρτιά συλληφθεί για εκ δόλου αδίκημα, τότε η ποινή η οποία θα του επιβληθεί, θα είναι ανώτερη εκείνης που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για τους υπόλοιπους πολίτες.


Επίσημη ρατσιστική διάκριση εκ μέρους του κράτους έναντι των μεταναστών



Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ αναφέρει: "Η πρόθεση της κυβέρνησης να υιοθετήσει αυστηρότερες ποινές για τους μετανάστες χωρίς χαρτιά ως προς ορισμένα βαριά εγκλήματα συνιστά επίσημη ρατσιστική διάκριση εκ μέρους του κράτους έναντι των μεταναστών αυτών. Η ιδιότητα του μετανάστη ποινικοποιείται, την ίδια στιγμή που η παράνομη διαμονή στη χώρα δεν είναι καν ποινικό αδίκημα. Η κυβέρνηση, με την υιοθέτηση ακροδεξιού τύπου ρατσιστικών διακρίσεων, συνεχίζει την επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και "ρίχνει νερό στο μύλο" της ξενοφοβίας που προωθεί η Χρυσή Αυγή σε βάρος των μεταναστών. Η όποια εγκληματικότητα των μεταναστών δεν αντιμετωπίζεται σοβαρά με δρακόντειες ποινικές ρυθμίσεις αμφίβολης συμβατότητας με το κοινοτικό δίκαιο, ιδίως την Oδηγία 115/2008.

Στο σύγχρονο ποινικό δίκαιο μιας ευνομούμενης πολιτείας τιμωρείται η πράξη του δράστη και όχι μια εγγενής ιδιότητά του, όπως η ιδιότητα του μετανάστη, η οποία και δεν μπορεί να συνιστά απαξία αφεαυτής. Όμως η κυβέρνηση φαίνεται να προωθεί αποσπασματικές, ρατσιστικές και κατάφωρα διακριτικές ρυθμίσεις "έκτακτης ανάγκης" σε βάρος των μεταναστών, "χαιδεύοντας" τη φασιστική επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής. 

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει απαρέγκλιτα τις διεθνείς  υποχρεώσεις της χώρας που αφορούν την υποδοχή στην Ελλάδα των δικαιουμένων άσυλο και την επικουρική προστασία τους, ιδίως αυτών που προέρχονται από εμπόλεμη περιοχή"
LEFT.GR

ΠΡΕΖΑ TV
19-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: