Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 27, 2012

SOCIAL MEDIA WEEK: EΒΔΟΜΑΔΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ


Ξεκίνησε στις 24 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 28 η Social Media Week, μία «διεθνής πλατφόρμα», όπως αυτοπροσδιορίζεται, που συνδέει ανθρώπους, υλικό και συζητήσεις σχετικά με τα κοινωνικά δίκτυα.


Για πρώτη φορά διοργανώθηκε το Φεβρουάριο του 2009 στη Νέα Υόρκη και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον επαγγελματιών και μη του χώρου - χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της Social Media Week London, η οποία διοργανώνεται από τη βρετανική διαδικτυακή κοινότητα Chinwag, που ιδρύθηκε το 1996 από τον Σαμ Μίτσελ και φιλοξενεί κάποιες από τις παλαιότερες mailing lists της Βρετανίας, στις οποίες συμμετέχει μεγάλος αριθμός επαγγελματιών του χώρου των new media και του digital marketing.

Το θέμα της φετινής Social Media Week (με την υποστήριξη της Nokia και των Financial Times) είναι «Empowering Change through Collaboration», και θα εξεταστεί η επίδραση των social media σε διεθνές επίπεδο και ο ρόλος τους ως καταλύτης πολιτιστικών, πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών αλλαγών. Ένα από τα θέματα τα οποία απασχολούν ιδιαίτερα τη φετινή Social Media Week είναι η νομική διάσταση της διαφήμισης και του marketing στα social media.

Η Social Media Week ξεκίνησε ως ένα «μέσον» για να εξερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο η τεχνολογία επιδρά στην διασύνδεση και την επικοινωνία. Το Λονδίνο δεν αποτελεί το μόνο «χώρο» της, καθώς η Social Media Week λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα σε 13 πόλεις σε όλο των κόσμο (Μπαρτσελόνα, Βερολίνο, Μπογκοτά, Σικάγο, Γλασκώβη, Χονγκ Κονγκ, Λονδίνο, Λος ’ντζελες, Σάο Πάολο, Σεούλ, Σαγκάη, Τορίνο, Βανκούβερ) με διάφορες (πάνω από 1.000) εκδηλώσεις να λαμβάνουν χώρα.

Την ιδιότυπη αυτή «εβδομάδα» δεν θα μπορούσε να μη συνοδεύει μία εξειδικευμένη εφαρμογή για φορητές συσκευές: η Social Media Week Official Mobile App, που επιτρέπει σε κάθε ενδιαφερόμενο να αποκτήσει το υλικό που επιθυμεί από τις δραστηριότητες της εβδομάδας, ενώ παράλληλα ο χρήστης μπορεί να εγγραφεί/κανονίσει και την παρουσία του στις διάφορες εκδηλώσεις- πολλές από τις οποίες ούτως ή άλλως προβάλλονται μέσω stream. Η παρακολούθηση των περισσοτέρων από τις εκδηλώσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο της Social Media Week είναι δυνατή δωρεάν.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΠΡΕΖΑ TV
27-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: