Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2012

ΝΕΑ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΦ, ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ - 2Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ 10.10.12


Δύο δηλώσεις από μέλη της ΣΠΦ, ο διορισμός δικηγόρων σε πέντε από τους κατηγορούμενους και η πολυπραγμοσύνη του εισαγγελέα Σ. Μπάγια (φαίνεται πως φιλοδοξεί να γίνει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου) ήταν τα αξιοσημείωτα της σημερινής συνεδρίασης του τρομοδικείου.
Από τους 12 δικηγόρους που είχαν κληθεί για να διοριστούν (ανά δύο σε καθένα από τους πέντε κατηγορούμενους και δύο αναπληρωματικοί) εμφανίστηκαν οι μισοί. Και ενώ δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα αποδοχής τους από τα μέλη της ΣΠΦ, ο εισαγγελέας πρότεινε να μην κληθούν άλλοι δικηγόροι, αλλά ν’ αναλάβουν οι παρόντες από δυο-τρεις κατηγορούμενους!
Τον ίδιο «προβληματισμό» εξέφρασε και η πρόεδρος, επικαλούμενη δυσκολία ανεύρεσης δικηγόρων. Δηλαδή, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε στην πρώτη συνεδρίασή του το διορισμό δυο δικηγόρων ανά κατηγορούμενο, φτάσαμε στην άποψη για διορισμό δυο δικηγόρων ανά δυο-τρεις κατηγορούμενους! Οι παρόντες δικηγόροι αντέδρασαν, επικαλούμενοι τη σοβαρότητα της υπόθεσης, και προειδοποίησαν ότι αν παρθεί τέτοια απόφαση θ’ αναγκαστούν να παραιτηθούν. Ετσι, το δικαστήριο διέκοψε, κάλεσε και άλλους δικηγόρους και με συμπληρωμένο τον αριθμό δέκα προχώρησε στο διορισμό, αφού πρώτα οι νεοαφιχθέντες επισκέφτηκαν τους πολιτικούς κρατούμενους (είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα του τρομοδικείου) και είχαν πάρει την αποδοχή τους. Η ίδια η κατάληξη διέψευσε και τον εισαγγελέα και την πρόεδρο, αφού χωρίς δυσκολία βρέθηκαν οι δέκα δικηγόροι που χρειάζονταν.

Ο εισαγγελέας Μπάγιας, όμως, φέρεται ως πρωταγωνιστής και ενός παρασκηνιακού επεισόδιου. Οπως αποκάλυψε ο συνήγορος Φρ. Ραγκούσης, αξιωματικός της αστυνομίας του ανέφερε στο διάλειμμα πως, με εντολή του εισαγγελέα της έδρας, όποιος από τους κατηγορούμενους αποχωρεί από την αίθουσα θα θεωρείται ότι αποχώρησε οριστικά από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση και δε θα του επιτρέπεται να επανέλθει. Ο εισαγγελέας το διέψευσε, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στη λογική του, όμως το δικό μας ρεπορτάζ λέει πως τα ίδια ειπώθηκαν από αξιωματικό της φρουράς και σε άλλους συνήγορους. Πληροφορηθήκαμε ακόμη, ότι υπάρχει προβληματισμός, όποιος αποχωρεί από τη δικαστική αίθουσα να μεταφέρεται απέναντι στις ανδρικές φυλακές. Ετσι, ο κρατούμενος δε θα έχει τη δυνατότητα να επανέλθει κάποια στιγμή την ίδια μέρα στη δικαστική αίθουσα. Περιττεύει να πούμε πως κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να αποχωρεί και να επανέρχεται στη δικαστική αίθουσα, εφόσον εκπροσωπείται από δικηγόρο. Αντί, λοιπόν, για αστυνομικού τύπου επιδείξεις πυγμής, καλά θα κάνουν και η πρόεδρος και ο εισαγγελέας να ενδιαφερθούν για το γεγονός ότι οι κρατούμενοι κατηγορούμενοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν ούτε έναν καφέ, ενώ η φυλακή δε δίνει δεκάρα για το φαγητό τους. Αυτή η συμπεριφορά, όπως και οι παρασκηνιακές απειλές, αποτελούν άσκηση πίεσης πάνω στους πολιτικούς κρατούμενους της ΣΠΦ.

Ο Μιχάλης Νικολόπουλος έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα ξεκινάει άλλο ένα πολιτικό στρατοδικείο. Ας είμαστε ξεκάθαροι. Κανένα σκουλήκι της δικαστικής μαφίας, όπως και αυτοί εδώ, δεν είναι άξιο να κρίνει ούτε ένα χτύπημα, ούτε ένα μέλος της οργάνωσής μας. Για εμάς όλοι αυτοί βρίσκονται στο αντίπαλο στρατόπεδο και έχουμε πόλεμο μαζί τους. Η στάση μας απέναντι τους δεν είναι άλλη, πέρα από εχθρική και επιθετική, ως ένα δείγμα των πραγματικών προθέσεων μας. Γιατί με τους σύγχρονους ιεροεξεταστές της δικαστικής μαφίας, ο κάθε μαχητής του αναρχικού αντάρτικου δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει εκτός από το να τινάξει τα σπίτια τους και τα δικαστήριά τους, καθώς και να εφαρμόσει την πρακτική των πολιτικών εκτελέσεων σε αρκετούς από αυτούς στα πλαίσια του αναρχικού τερορισμού. Της ευθείας και μετωπικής σύγκρουσης με οποιαδήποτε θεσμική ή μη μορφή εξουσίας. Σαν αναρχικοί της πράξης, λοιπόν, πολεμάμε τη Δικαιοσύνη τους, πολεμάμε κάθε μορφή εξουσίας της κοινωνικής μηχανής. Σε αυτό το ταξίδι μόνος προορισμός μας η αναρχική επανάσταση. Οχημά μας η κάθε εξεγερμένη κραυγή πολέμου εντός και εκτός των τοίχων. ΖΗΤΩ Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ – ΖΗΤΩ Η ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ».

Ο Παναγιώτης Αργυρού έκανε την εξής δήλωση:

«Να πως έχουν τα πράγματα. Εσείς οι ίδιοι, υπηρέτες μιας πιο άθλιας κοινωνίας, που σας έχει δώσει το δικαίωμα να θάβετε ανθρώπινες ζωές, έχετε το θράσος να εμφανίζεστε εδώ μπροστά μας για να μας κρίνετε για την αναρχική και επιθετική μας δράση ενάντια στον κόσμο και στον πολιτισμό που εκπροσωπείτε. Μόνο που από μένα δεν έχετε παρά να εισπράξετε το ανείπωτο μίσος μου για τη κλίκα σας. Γιατί ναι, όντως είμαι εχθρός σας και εχθρός του συστήματος του οποίου είστε μέρος, ως αναρχικός και ως περήφανο μέλος της ΣΠΦ και της ΑΑΟ/ΔΕΜ. Δεν μετανιώνω για τίποτα, για καμία από τις πράξεις μου, για καμία από τις επιλογές μου. Hμουν και θα είμαι εχθρικός σε κάθε εξουσιαστική και σε κάθε δουλοπρεπή συμπεριφορά. Τώρα, παγιδευμένοι μέσα στην αλαζονεία που σας δίνει το αξίωμά σας, θαρρείτε πως είστε απρόσβλητοι και ασφαλείς. Αυτό, βέβαια, όπως με οδυνηρό τρόπο διαπίστωσαν αρκετοί συνάδελφοί σας σε διάφορες χώρες κατά καιρούς, δεν είναι παρά μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας και ίσως να έρθει η μέρα κάποτε να το διαπιστώσετε και εσείς με τον ίδιο ακριβώς οδυνηρό τρόπο. ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ – ΖΗΤΩ Η ΣΠΦ – ΖΗΤΩ Η ΑΑΟ/ΔΕΜ».

ΚΟΝΤΡΑ

http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=17757&pos=4&cat_id=48

ΠΡΕΖΑ TV
11-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: