Δευτέρα, Οκτωβρίου 08, 2012

ΚΩΔΩΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 2014


Την αποχώρηση των νατοϊκών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν το 2014 μπορεί να ακολουθήσει η κατάρρευση της κυβέρνησης ή ακόμα και ένας εμφύλιος πόλεμος, εάν δεν γίνουν κάποια σημαντικά βήματα τώρα, σύμφωνα με έκθεση της «δεξαμενής σκέψης» International Crisis Group (ICG).


Η αφγανική κυβέρνηση απάντησε με ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει τις προβλέψεις αυτές «ανοησίες και σκουπίδια».

«Το έθνος μας δεν γεννήθηκε το 2002. Έχουμε ιστορία 5.000 ετών. Έχουμε πολεμήσει εναντίον υπερδυνάμεων στο παρελθόν. Η εθνική μας αστυνομία και ο στρατός είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την ψυχή και την κυριαρχία της χώρας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η έκθεση του ICG υπογραμμίζει ότι η αφγανικές δυνάμεις δεν είναι έτοιμες να αναλάβουν τη διαφύλαξη της ασφάλειας της χώρας και ότι οι εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2014 θα σημαδευτούν από νοθεία, εκτός αν το κράτος επέμβει για να εξασφαλίσει τη σωστή διεξαγωγή των εκλογών.

Όπως επισημαίνεται, «πρέπει να αρχίσουν τώρα να γίνονται βήματα για την εξασφάλιση μίας σταθερής μετάβασης ώστε να αποτραπεί ένα κατρακύλισμα προς την κατάρρευση του κράτους. Ο χρόνος τελειώνει».

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι υπό τις τρέχουσες συνθήκες, οι εκλογές του 2014 θα χαρακτηριστούν από μαζική νοθεία», προειδοποιεί η έκθεση.

Στην ανακοίνωσή της η αφγανική κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι οι εκλογές θα είναι «ελεύθερες και δίκαιες», ωστόσο το ICG καταλήγει ότι αν δεν ληφθούν μέτρα, η χώρα θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο που θα αποτελέσει την πρόφαση για την ανακήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τελικά στην κατάρρευση του κράτους.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΠΡΕΖΑ TV
8-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: