Κυριακή, Οκτωβρίου 07, 2012

«ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ» ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 70.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ


Περισσότεροι από 70.000 είναι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ που «αγνοούνται» καθώς δεν έχουν προσέλθει ακόμη για να απογραφούν.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, στην εκπομπή Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ, όσοι δεν έχουν προσέλθει στην απογραφή θα σταματήσουν να λαμβάνουν σύνταξη από τις 21 Οκτωβρίου. Ωστόσο θα μπορούν να απογράφονται στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος.


Ο κ. Σπυρόπουλος συμπλήρωσε πως η πρώτη καταβολή της σύνταξης μετά την απογραφή θα γίνει μέσω χειρόγραφης διαδικασίας, ωστόσο από την επόμενη θα ενταχθούν στο μηχανογραφημένο σύστημα.

«Αν διαπιστωθεί ότι κάποιος έχει εισπράξει παράνομα συντάξεις, θα κληθεί να επιστρέψει τα χρήματα, ενώ θα παραπέμπεται στην Δικαιοσύνη. Ήδη έχουν υποβληθεί 192 μηνύσεις» τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος.

Επόμενος έλεγχος θα γίνει για τις συντάξεις χηρείας, όπως δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ, ενω διευκρίνησε ότι απο τους ελέγχους που γίνονται δεν εξαιρείται κανείς, ούτε οι υπάλληλοι του Ιδρύματος.



Πηγή: «Αγνοούνται» περισσότεροι από 70.000 συνταξιούχοι | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/70997#ixzz28YyWfI00
ΠΡΕΖΑ TV
7-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: