Κυριακή, Οκτωβρίου 28, 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΑΠΡΟΟΠΤΑ Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα, η οποία διήρκεσε περίπου μισή ώρα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει μετατραπεί σε φρούριο, προκειμένου να μην επαναληφθεί η εικόνα του 2011, όταν τελικά ακυρώθηκε η παρέλαση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας αποχώρησε.


Στην κυκλοφορία δίνονται σταδιακά οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, ενώ από το 8 το πρωί έχει κλείσει ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.

Έντονη ήταν η αστυνομική παρουσία σε Πανεπιστημίου, Σύνταγμα, αλλά και στους γύρω δρόμους, ενώ τοποθετήθηκαν σχοινιά και κιγκλιδώματα προκειμένου να εμποδίσουν την πρόσβαση των πολιτών στην παρέλαση.

Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο της Κοραή φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου. Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματοποίησαν πορεία από τα Προπύλαια μέχρι την Ομόνοια.

Στη Θεσσαλονίκη η στρατιωτική παρέλαση βρίσκεται σε εξέλιξη, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Έχει δημιουργηθεί στη συμπρωτεύουσα μια μεγάλη έκταση «νεκρής ζώνης» όπου οι επίσημοι είναι αποκλεισμένοι από τον κόσμο, ενώ οι πολίτες παρακολουθούν την παρέλαση από απόσταση.

Επί ποδός βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη 2.000 αστυνομικοί, ενώ έχουν φτάσει και διμοιρίες ΜΑΤ από την Αθήνα. Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πετά πάνω από την πόλη την ώρα της παρέλασης, ενώ σκάφη του Λιμενικού κάνουν περιπολίες.

Το σχέδιο για την αποτροπή εκτρόπων περιλαμβάνει, επίσης, κιγκλιδώματα και αυστηρούς ελέγχους ταυτότητας για όσους επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, αλλά και προληπτικές προσαγωγές.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε επίσκεψη-αστραπή στη Θεσσαλονίκη για να εποπτεύσει τα μέτρα.


Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
28-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: