Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2012

«ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


Συριακά μαχητικά βομβάρδισαν προάστια της Δαμασκού, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ενώ δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε βομβιστική επίθεση στην πόλη, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, κατά την τελευταία ημέρα της τετραήμερης εκεχειρίας που ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ χαρακτήρισε αποτυχία.
«Είμαι βαθιά απογοητευμένος για το γεγονός ότι οι πλευρές δεν σέβονται την έκκληση για διακοπή των μαχών», δήλωσε ο Μπαν Κι Μουν από η νοτιοκορεάτικη πρωτεύουσα Σεούλ. «Η κρίση αυτή δεν μπορεί να λυθεί με περισσότερα όπλα και αιματοχυσία... τα όπλα πρέπει να σιγήσουν».


Η εκεχειρία, η οποία προτάθηκε από τον διεθνή απεσταλμένο Λαχντάρ Μπραχίμι, υποτίθεται πως θα ετίθετο σε ισχύ την Παρασκευή και θα διαρκούσε τις τέσσερις ημέρες της μουσουλμανικής γιορτής Έιντ αλ Αντχα.

Ο μεσολαβητής, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μόσχα για διαβουλεύσεις με το ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η κατάσταση στη Συρία επιδεινώνεται και εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η εκεχειρία δεν έχει μεγαλύτερη επιτυχία. Πρόσθεσε ωστόσο ότι αυτό δεν θα τον αποθαρρύνει να συνεχίσει τις ειρηνευτικές του προσπάθειες.

«Η κατάσταση στη Συρία είναι κακή και επιδεινώνεται», είπε ο Μπραχίμι σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Λαβρόφ.

Ο Μπραχίμι δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει άμεσο σχέδιο να σταλούν ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ στη Συρία.

Συνεχίζεται η αιματοχυσία

Η συριακή αεροπορία πραγματοποίησε σήμερα τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς από τότε που ενεπλάκη στις συγκρούσεις, το καλοκαίρι, πλήττοντας κυρίως τα βορειοανατολικά περίχωρα της Δαμασκού, δήλωσε ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Σημειώθηκαν 34 επιδρομές σε διάστημα τριών ωρών το πρωί σ΄ολόκληρη τη χώρα. Πρόκειται για τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς από τότε που ενεπλάκη η πολεμική αεροπορία στις συγκρούσεις», είπε ο Ραμπί Αμπντέλ Ραχμάν.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το πυροβολικό βομβάρδισε τη Ντούμα, 13 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Δαμασκού όπου σκοτώθηκαν τρεις πολίτες και επίσης βομβάρδισε χωριά στην επαρχία της Δαμασκού.

Στο Χαλέπι, σποραδικές μάχες σημειώθηκαν στη συνοικία Ζάχρα όπου βρίσκεται το αρχηγείο της υπηρεσίας πληροφοριών της πολεμικής αεροπορίας.

Χθες, έχασαν τη ζωή τους στη Συρία 134 άνθρωποι-51 πολίτες, 35 στρατιώτες και 48 αντάρτες, σύμφωνα με απολογισμό της οργάνωσης.

Παράλληλα, η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι δέκα άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην νοτιοανατολική συνοικία Τζαραμάνα της Δαμασκού.

«Ένα αυτοκίνητο-βόμβα των τρομοκρατών εξερράγη στην οδό Ρούντα, δίπλα στην είσοδο ενός αρτοποιείου», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Στην περιοχή ζουν κυρίως Δρούζοι και Χριστιανοί.
http://www.naftemporiki.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
29-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: