Κυριακή, Οκτωβρίου 21, 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ


Ολοκληρώθηκε μετά από έξι ώρες η ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή περισσότερων από 15 υπουργών, αναπληρωτών υπουργών, υφυπουργών και στελεχών των υπουργείων, προκειμένου να κλείσουν και τα τελευταία θέματα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα ώστε να εκταμιευθεί η δόση μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.


Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, εξερχόμενος της σύσκεψης, εμφανίσθηκε αισιόδοξος όσον αφορά τα εργασιακά. «Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο και σχεδόν κοντά» σε μία συμφωνία για τα εργασιακά, όπως δήλωσε.

Σε ερώτησεις δημοσιογράφων, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι «υπάρχουν μηνύματα αισιόδοξα και μένω εκεί. Η προσπάθεια συνεχίζεται, τα πράγματα είναι ανοικτά», ενώ εξήρε τον ρόλο του Ευ. Βενιζέλου και του Φ. Κουβέλη για την στήριξη που παρέχουν στην κυβέρνηση.

Κατά την αποχώρησή του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι έγινε ένας πολύωρος συντονισμός, «προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση της δόσης».

Ο υπουργός τόνισε ότι πρέπει να κατατεθεί πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, αλλά και ο προϋπολογισμός του 2013, ώστε η δόση να εκταμιευθεί γύρω στα μέσα Νοεμβρίου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν βρίσκονται σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά είπε: «Γίνεται διαπραγμάτευση. Θα φανεί τις επόμενες δυο μέρες».

Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για έκτακτο Eurogroup την ερχόμενη Παρασκευή. «Δεν το γνωρίζουμε ακόμα», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΠΡΕΖΑ TV
21-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: