Σάββατο, Νοεμβρίου 17, 2012

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ» ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ…ΓΙΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων αναμένεται ο ανασχηματισμός στην κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μετά και από εισηγήσεις των στενών του συνεργατών να ετοιμάζει τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, περιμένοντας όμως πρώτα την εκταμίευση της δόσης «μαμούθ».


Η ημερομηνία της εκταμίευσης της δόσης θα κρίνει και τις επόμενες κινήσεις του Πρωθυπουργού και του κυβερνητικού έργου, σύμεφωνα με το real.gr, και όπως τονίζουν συνομιλητές του Αντώνη Σαμαρά , όλα θα εξαρτηθούν από το πότε θα εκταμιευθούν τα χρήματακαι η εκτίμηση είναι ότι αυτό θα γίνει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόθεση του Πρωθυπουργού είναι να ανακατέψει αρκετά την «κυβερνητική τράπουλα» και σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται μόνο όσοι βρίσκονται στα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης ενώ ο Αντώνης Ρουπακιώτης θεωρείται ήδη παρελθόν από την κυβέρνηση.

Η εντολή Σαμαρά στο νέο κυβερνητικό κλίμα θα είνα να προχωρήσουν άμεσα οι διορθωτικές αλλαγές χωρίς να υπολογίζεται το πολιτικό κόστος ενώ στην «μαύρη λίστα» έχουν μπει οι «απρόθυμοι» υπουργοί κατά την περίοδο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, όπως επίσης και η αποτελεσματικότητα που υπήρξε στα υπουργεία τα οποία δεν εμπλέκονται με τις μνημονικές υποχρεώσεις της χώρας μας και υπάρχουν αρκετά παράπονα.

Σημαντική είναι η στάση που θα κρατήσουν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης , με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να μπει ακόμα και ο ίδιος στο κυβερνητικό σχήμα ως αντιπρόεδρος ενώ δεν αποκλείεται αυτή την φορά να συμμετέχουν και πρωτοκλασάτα στελέχη.

Δύο ονόματα που αναμένεται να συζητηθούν είναι αυτά του Ανδρέα Λοβέρδου και του Μιχάλη Χρυσοχοίδη αλλά οι κακές σχέσεις που έχουν με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο για το αν θα μετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Πάντως οι πληροφορίες από το στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ θέλουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να διεκδικεί περισσότερες κυβερνητικές θέσεις και υπουργεία πρώτης γραμμής.

Από την άλλη πλευρά ο Φώτης Κουβέλης δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα έπρεπε να μπει και ο ίδιος στην κυβέρνηση ενώ δεν υπάρχουν διαρροές από την ΔΗΜΑΡ για το αν θα μετέχουν βουλευτές στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιθυμεί να κρατήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης με άλλο πρόσωπο στην θέση του Αντώνη Ρουπακιώτη ενώ θα προταθούν για το νέο κυβερνητικό σχήμα στενοί συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη.



Πηγή: «Χριστουγεννιάτικο ανασχηματισμό» μετά την δόση ετοιμάζει ο Σαμαράς | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/77048#ixzz2CTedsH60
ΠΡΕΖΑ TV
17-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: