Παρασκευή, Νοεμβρίου 09, 2012

ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ


Σε δηλώσεις στήριξης της κυβέρνησης Σαμαρά προχώρησε η γερμανική κυβέρνηση εν μέσω του αρνητικού κλίματος που προκαλεί η μετάθεση των αποφάσεων για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
Η Γερμανία επαίνεσε την ελληνική κυβέρνηση για το πολιτικό της θάρρος να ψηφίσει αυτή την εβδομάδα το πακέτο των μέτρων που θα ξεκλειδώσει την επόμενη δόση και θα αποτρέψει την χρεοκοπία της χώρας.


«Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολύ εντυπωσιακά βήματα. Ενέκρινε ένα περιεκτικό πακέτο μέτρων, συμπεριλαμβανομένων και σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και την εμπιστοσύνη» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

«Είναι μακρύς ακόμη ο δρόμος... αλλά η ελληνική κυβέρνηση επιδεικνύει αποφασιστικότητα και σθένος», συμπλήρωσε, ο Γερμανός αξιωματούχος σύμφωνα με το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι ένα 24ωρο νωρίτερα, τόσο ο Β.Σόιμπλε όσο και αξιωματούχοι της Κομισιόν είχαν εκφράσει μεν την ικανοποιησή τους για την ψήφιση του νέου Μνημονίου, ωστόσο, σημείωναν ότι η καταβολή της δόσης θα καθυστερήσει περαιτέρω.

Νωρίτερα την Παρασκευή, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί μετά τις δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας δήλωσε, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη δόση».

Η κυβέρνηση μελετά την μετακύλιση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου ύψους 5 δισ. ευρώ που ωριμάζουν στα μέσα Νοεμβρίου, καθώς δεν αναμένει να λάβει την επόμενη δόση πριν από τα τέλη του μήνα.

«Εξετάζουμε τη μετακύλιση (rollover) λόγω της καθυστέρησης εκταμίευσης της δόσης από τους δανειστές» είπε στο Reuters κυβερνητικό στέλεχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.


Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
9-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: