Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2012

ΙΣΡΑΗΛ: ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΛΟΓΩ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ-ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΨΟΦΑΝΕ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΑΘΩΩΝ…


Πτώση παρουσίασε η δημοτικότητα του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου εξαιτίας της δυσαρέσκειας των πολιτών για τη συμφωνία εκεχειρίας με τη Χαμάς, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται δύο μήνες πριν από τις προγραμματισμένες εκλογές στο Ισραήλ.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διεξήχθη για λογαριασμό της ισραηλινής εφημερίδας Maariv, το κόμμα «Λικούντ Μπεϊτενού» που σχηματίστηκε από την συνένωση του κόμματος του Νετανιάχου με εκείνο του υπουργού Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν, θα εξασφάλιζε 37 από τις 120 έδρες στις εκλογές της 22ας Ιανουαρίου.


Δημοσκόπηση που διεξήχθη πριν από την έναρξη της οκταήμερης σύγκρουσης έδειχνε ότι το κόμμα θα εξασφάλιζε 43 έδρες.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, το 31% των Ισραηλινών εγκρίνει την κατάπαυση του πυρός, ενώ το 49% δεν την εγκρίνει.

Ερωτηθέντες για το αν ο στρατός θα έπρεπε να έχει επανακαταβάλει τη Γάζα, το 41% τάθηκε κατά και το 29% υπέρ. Το περιθώριο σφάλματος της δημοσκόπησης είναι 4,5%.

Η εφημερίδα διευκρινίζει πως περισσότερο επικριτικοί για την κατάπαυση του πυρός είναι οι υποστηρικτές των δεξιών και των θρησκευτικών κομμάτων, ενώ εκείνοι που πρόσκεινται στην κεντρώα αντιπολίτευση υποστηρίζουν τη συμφωνία, που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου.

Η δεξιά κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε απειλήσει επανειλημμένα να εξαπολύσει μια χερσαία επιχείρηση μεγάλης κλίμακας στη Λωρίδα της Γάζας και είχε επιστρατεύσει δεκάδες χιλιάδες εφέδρους, όμως τελικά εγκατέλειψε αυτό το σχέδιο, που θα μπορούσε να προκαλέσει βαριές απώλειες μεταξύ των στρατιωτών και ενώ πλησιάζουν οι εκλογές.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΠΡΕΖΑ TV
23-11-2012

2 σχόλια:

kezap είπε...

ο φασισμός και η μισαλλοδοξία δεν κάνουν διακρίσεις... Φωλιάζουν ακόμα και σ' αυτούς που τον βίωσαν με το χειρότερο τρόπο...

καθρέπτης γιά καμπούρες είπε...

Όντως:
http://www.youtube.com/watch?v=7YGR2RYNIW8
http://www.youtube.com/watch?v=AeUzAk1nXy4