Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2012

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ


Υπάρχουν δυσκολίες στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, επανέλαβε σε δηλώσεις του ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Όπως είπε, οι δυσκολίες στη διαπραγμάτευση λόγω των θέσεων της τρόικας είναι δεδομένες και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται σκληρά και με τεκμηρίωση για να προστατέψει βασικές θεσμικές κατακτήσεις του λαού και για να διασφαλίσει την προοπτική της ανάπτυξης της οικονομίας».


Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας θα ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος της διαπραγμάτευσης, που γίνεται αυτές τις μέρες στην Λευκωσία. Συμπλήρωσε πως στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας δανειοδότησης το συντομότερο.

Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση φροντίζει και εργάζεται για να είναι καλυμμένη αναφορικά με τα χρήματα που απαιτούνται για πληρωμές του Δεκεμβρίου.

Εν τω μεταξύ ο Δημήτρης Χριστόφιας επανέλαβε σήμερα πως η τρόικα θέτει όρους οι οποίοι δύσκολα μπορούν να γίνουν αποδεκτοί.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε επίσης ότι σε αυτή τη διαπραγμάτευση ο παράγοντας χρόνος είναι σημαντικός, αλλά πρέπει να απαντηθεί από όλους το ερώτημα αν το περιεχόμενο της συμφωνίας με την τρόικα είναι ακόμα πιο σημαντικό.

Πηγή: ΑΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
14-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: