Σάββατο, Νοεμβρίου 10, 2012

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΜΑΚΕΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ


Δραματικές αλλαγές φέρνει για χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους η τελική πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για την φορολογία εισοδήματος.Έρχονται αλλαγές που οδηγούν σε μειώσεις φόρου έως 400 ευρώ για όσους έχουν εισοδήματα έως 25.000 ευρώ και δραστικές επιβαρύνσεις για τα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια.
Σύμφωνα με την εφημερίδα τα Νέα προωθούνται μειώσεις έως και 37% στα τεκμήρια για ακίνητα και έως 44% για αυτοκίνητα προκειμένου να απαλλαγούν από τη βάσανο του τεκμαρτού φόρου φορολογούμενοι με μικρά εισοδήματα, που πιάνονταν στην τσιμπίδα των τεκμηρίων με τη σημερινή μορφή τους ακόμα κι αν δεν είχαν τίποτα περισσότερο στην κατοχή τους από ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο.


Οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος δεν σταματούν εδώ, καθώς προωθείται κατάργηση του έξτρα αφορολογήτου που δικαιούνται σήμερα όσοι έχουν παιδιά, γεγονός το οποίο θα φέρει δραστικές επιβαρύνσεις για το σύνολο των οικογενειών ανεξαρτήτως εισοδήματος, όπως άλλωστε και σημαντικές επιβαρύνσεις από την κατάργηση της πλειονότητας των  με εξαίρεση τις απαλλαγές για ασφάλιστρα, νοσήλια - ιατρικές δαπάνες και διατροφή.

Κεντρική αλλαγή στη φορολογία εισοδήματος αποτελεί η καθιέρωση δύο διαφορετικών κλιμάκων για μισθωτούς – συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες. Οι προτάσεις που προκρίνονται για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους αφορούν νέα κλίμακα με μόνο τρία φορολογικά κλιμάκια και συντελεστές 21%, 36% και 45%.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο κλιμάκιο χωρίς αφορολόγητο και έως 25.000 ευρώ επιβάλλεται συντελεστής 21%, στο επόμενο από 25.001 έως 47.000 ευρώ ο συντελεστής αυξάνεται σε 36% και για ποσά πάνω από 47.000 ευρώ επιβάλλεται συντελεστής 45%. Σήμερα ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής επιβάλλεται στο κλιμάκιο εισοδήματος άνω των 100.000 ευρώ. Στη νέα κλίμακα, αφορολόγητο δεν υπάρχει. Κάθε μισθωτός ή συνταξιούχος όμως θα ξεκινά με μείωση φόρου 1.950 ευρώ – επί των φόρων που προκύπτουν από την κλίμακα – για εισοδήματα έως 18.000 ευρώ. Το σύστημα αυτό, εξηγούν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ισοδυναμεί με αύξηση αφορολογήτου από τα 5.000 στα 9.000 ευρώ για τα χαμηλά εισοδήματα.



Πηγή: Αυτές είναι οι νέες φορολογικές κλίμακες για μισθωτούς-συνταξιούχους[κλίμακες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/75985#ixzz2BoPkoHOY
ΠΡΕΖΑ TV
10-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: