Τετάρτη, Νοεμβρίου 07, 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η ΤΡΑΠΕΖΑ COMMERZBANK ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ 6.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


Σε χιλιάδες απολύσεις ενδέχεται να προχωρήσει η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στη Γερμανία, η Commerzbank, εντός των προσεχών ετών. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας Ντι Τσάιτ, η Commerzbank πρόκειται να ανακοινώσει την Πέμπτη, το νέο σχέδιο περικοπών της τάξης του 10%, στα πλαίσια της δημοσίευσης των ετήσιων αποτελεσμάτων της. Αυτό μεταφράζεται αριθμητικά σε απολύσεις  5.000 έως 6.000 υπαλλήλων. 


Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της τράπεζας δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Ντι Τσάιτ, η Commerzbank προσανατολίζεται στην περικοπή δαπανών ύψους πολλών εκατ. ευρώ έως το 2016 και σε όλους τους τομείς της, ενώ έως σήμερα εκείνο το τμήμα που απειλείτο περισσότερο από τις απολύσεις ήταν ο τομέας της λιανικής τραπεζικής.

Η τράπεζα της Φρανκφούρτης δεν πρόκειται πάντως στην αυριανή της παρουσίαση να ανακοινώσει τον επακριβή αριθμό των σκοπούμενων απολύσεων, εξαιτίας των διαπραγματεύσεων οι οποίες δρομολογούνται με τις εργατικές ενώσεις, προσθέτει στο δημοσίευμά της η Ντι Τσάιτ. Πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την πληροφορία αυτή.
ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
7-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: