Παρασκευή, Δεκεμβρίου 28, 2012

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ 35.000 ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ!


Τη συνέχιση του προγράμματος του ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς αποφάσισε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μετά από προσφυγή που είχε καταθέσει το υπουργείο Εργασίας και με την οποία ζητούσε ακύρωση πρωτόδικης απόφασης του Ζ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Η απόφαση αυτή προέβλεπε ακύρωση της σύμβασης που αφορούσε σε πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας μέσω του οποίου δημοτικοί και ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ για τη δωρεάν φροντίδα και φιλοξενία 61.000 παιδιών.


Σήμερα, μετά από αυτή την εξέλιξη, το υπουργείο Εργασίας επιδόθηκε σε θριαμβολογίες και, μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε: «Χαιρετίζω και μαζί με μένα όλες οι οικογένειες και οι δήμοι της χώρας την ιδιαίτερα θετική και εθνικά σημαντική απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που διασφαλίζει την κανονική λειτουργία ενός προγράμματος που αφορά 60.000 οικογένειες και τα παιδιά τους, θέσεις εργασίας στους δήμους, ενώ σώζει κοινοτικούς πόρους εκατομμυρίων ευρώ».

Έχουν το θράσος να πανηγυρίζουν όταν 35.000 παιδιά έχουν μείνει εκτός παιδικών σταθμών, παιδιά που έχουν αποκλειστεί από το πρόγραμμα και οι οικογένειές τους πασχίζουν για να δουν πώς θα βγουν στο μεροκάματο. Θυμίζουμε ότι στα τέλη Αυγούστου, το υπουργείο Εργασίας κατέληξε σε συμφωνία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος ώστε να υπάρξει μείωση του κόστους ανά παιδί που θα φιλοξενούνταν δωρεάν, σε δικαιούχους του προγράμματος, σε ιδιωτικούς και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Η μείωση αυτή στο κόστος ανά παιδί, μαζί με μια επιπλέον ενίσχυση του προγράμματος κατά 20 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εργασίας, εμφανίστηκε, τότε, ως μεγάλη επιτυχία, γιατί θα εξοικονομούνταν πόροι και θα φιλοξενούνταν περισσότερα παιδιά στις δομές προσχολικής αγωγής που ήταν ενταγμένες στο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα συμφωνήθηκε:

Μείωση, κατά 20%, του ποσού που διατίθεται για κάθε παιδί στους βρεφικούς σταθμούς. Δηλαδή, μείωση του κόστους από 3.700 ευρώ το χρόνο σε 2.960 ευρώ.

Μείωση, κατά 15%, του ποσού που παρέχεται σε κάθε παιδί στους παιδικούς σταθμούς. Δηλαδή, μείωση από 2.900 ευρώ σε 2.465 ευρώ το χρόνο. Κόψανε δηλαδή ακόμα κι απ' το φαΐ των παιδιών.

Η όλη εξέλιξη κατέληξε στο να φιλοξενηθούν μεν περισσότερα παιδιά και συγκεκριμένα 61.000 από 43.000 που προβλεπόταν αρχικά. Οδήγησε, όμως, πολλούς παιδικούς σταθμούς στην επιβολή τροφείων που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και τα 400 ευρώ το χρόνο, κυρίως για τη σίτιση των παιδιών. Θυμίζουμε επίσης ότι οι γονείς επιβαρύνονται και για το κόστος μεταφοράς των μαθητών, το οποίο από την αρχή δεν προβλεπόταν στη σύμβαση.


902.gr
ΠΡΕΖΑ TV
28-12-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΗΞΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΘΕΝ THN ΠΡΟΤΕΡΑΙΟTΗΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ. {KLICK HERE... ΜΗΤΕΡΑ "Μας τον έκοψαν μαζί με άλλα 38 ελληνόπουλα γιατί λέει έχουν προτεραιότητα τα παιδιά των μεταναστών καθώς δηλώνουν χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα! KAMIA ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ OYTE KAN ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ .ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΕ "ΣΙΩΠΗΛΕΣ" ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ"}

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΜΑΡΞΙΣΤΑΡΑΔΕΣ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΠΟΥ ΗΔΗ ΤΗΝ ΦΕΡΑΤΕ ΣΤΟ 18% ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΝΔ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΗ. ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

τα παιδιά των Ελλήνω που πληρώνουν τους παιδικούς σταθμούς μένουν εκτός για να μπούν οι αλλοδαποί που δεν φορολογούνται