Κυριακή, Δεκεμβρίου 16, 2012

ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 7 ΕΤΩΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΝΕΚΤΙΚΑΤ


Ηλικίας έξι και επτά ετών ήταν όλα τα παιδιά που σκοτώθηκαν στο μακελειό που σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ, όταν ο 20χρονος  Άνταμ Λάντζα εισέβαλε οπλισμένος στο σχολείο και σκόρπισε τον τρόμο, δολοφονώντας 20 παιδιά και έξι ενήλικους πριν δώσει και ο ίδιος τέλος στη ζωή του.
Από τα 26 θύματα του μακελειού, τα 12 ήταν κορίτσια, τα 8 αγόρια και 6 ενήλικες γυναίκες. Τα 16 από τα παιδιά ήταν ηλικίας 6 ετών και τα υπόλοιπα 4 ήταν 7 ετών. Μάλιστα, ένα κοριτσάκι είχε γιορτάσει μόλις πριν από μία εβδομάδα τα έκτα του γενέθλια.


Τα ονόματα των θυμάτων:

Ιατροδικαστής: Αυτό που αντιμετώπισα ήταν ό,τι χειρότερο έχω δει στη ζωή μου, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου Σαρλότ Μπέικον 6 ετών, Ντάνιελ Μπάρντεν 7 ετών, Ρέιτσελ Νταβίνο 29 ετών, Ολίβια Έιντζελ 6 ετών, Τζοσεφιν Γκέι 7 ετών, Ανα Μερκέζ-Γκριν 6 ετών, Ντόουν Χόσπρουνγκ 47 ετών, Ντίλαν Χάκλι 6 ετών, Μαντλίν Σου 6 ετών, Καθρίν Χάμπαρντ 6 ετών, Τσέις Κοβάλσκι 7 ετών, Τζέσε Λιούις 6 ετών, Τζέιμς Ματιόλι 6 ετών, Γκρέις ΜακΝτόνελ 7 ετών, Αν-Μαρί Μέρφι 52 ετών, Έμιλι Πάρκερ 6 ετών, Τζακ Πίντο 6 ετών, Νόα Πόζνερ 6 ετών, Καρολάιν Πρεβίντι 6 ετών, Τζέσικα Ρέκος 6 ετών, Αβιέλ Ρίτσμαν 6 ετών, Λορέν Ρούσο 30 ετών, Μέρι Σέρλαχ 56 ετών, Βικτόρια Σότο 27 ετών, Μπέντζαμιν Γουίλερ 6 ετών, Αλισον Γουάτ 6 ετών.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γουένι Κάρβερ, ο οποίος πραγματοποίησε τις νεκροψίες, όλα τα θύματα είχαν πυροβοληθεί από τρεις έως επτά φορές. Ο Κάρβερ, λύγισε και με δάκρυα στα μάτια είπε ότι πρόκειται για την χειρότερη σκηνή εγκλήματος που έχει δει τα τελευταία 30 χρόνια.

«Είμαι σε αυτή τη δουλειά περίπου ένα τρίτο του αιώνα. Και ίσως οι ευαισθησίες μου να μην αντιστοιχούν σε αυτές ενός μέσου ανθρώπου. Όμως αυτό που αντιμετώπισα ήταν ό,τι χειρότερο έχω δει στη ζωή μου, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου», δήλωσε ο ιατροδικαστής.


31 φωτογραφίες Ο πατέρας του 20χρονου σιωπηλού και απομονωμένου-όπως περιγράφεται- Άνταμ Λάνζα εξέφρασε τον πόνο του για τις οικογένειες των θυμάτων.

Το προφίλ του δράστη
«Οι σκέψεις μας είναι κοντά στις οικογένειες των θυμάτων, σε όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα και στους τραυματίες. Η οικογένειά μας θρηνεί μαζί με όλους αυτούς που έπληξε αυτή η τεράστια τραγωδία» τόνισε ο Πίτερ Λάντζα.

Σε δήλωσή του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο WFSB, ο Πίτερ Λάντζα υπογραμμίζει: «Καμία λέξη δεν μπορεί να εκφράσει σε ποιο βαθμό έχουν ραγίσει οι καρδιές μας. Όπως πολλοί από σας, αισθανόμαστε λύπη και προσπαθούμε να κατανοήσουμε τους λόγους που οδήγησαν στην τραγωδία αυτή». 

Ο Πίτερ Λάντζα και η σύζυγός του Νάνσι είχαν πάρει διαζύγιο και ο 'Ανταμ ζούσε με τη μητέρα του, την οποία και δολοφόνησε.




Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί τo βράδυ της Κυριακής τη μικρή πόλη Νιουτάουν στην πολιτεία του Κονέκτικατ.

«Ο πρόεδρος θα συναντηθεί με τις οικογένειες των θυμάτων και θα ευχαριστήσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα μιλήσει σε θρησκευτική τελετή στη μνήμη των θυμάτων στις 19:00 (τοπική ώρα).

Το Σάββατο κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ομιλίας του, ο Ομπάμα κάλεσε τους συμπατριώτες του να σταθούν αλληλέγγυοι με τους συγγενείς των θυμάτων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

ΠΡΕΖΑ TV
16-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: