Πέμπτη, Δεκεμβρίου 27, 2012

ΔΝΤ: ΒΑΛΤΕ ΧΕΡΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ


Να γίνονται αυτόματες αναλήψεις ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς 2,4 εκατομμυρίων οφειλετών του Δημοσίου προτείνει σε έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτιμούν πως με αυτόν τον τρόπο θα επιταχυνθεί η είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 8 - 10,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Φτάνουν μάλιστα στο σημείο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, να ζητήσουν από τις φοροεισπρακτικές υπηρεσίες του ελληνικού κράτους να διεκδικήσουν την άμεση είσπραξη μικροοφειλών ύψους μέχρι 3.000 ευρώ από 2,3 εκατομμύρια φορολογουμένους μέσω της αυτόματης αποστολής ειδοποιήσεων.
Το συνολικό ποσό των οφειλών αυτών, για τις οποίες θα επιδιωχθεί να εφαρμοστεί και το μέτρο της κατάσχεσης ποσών από τις τραπεζικές καταθέσεις, φτάνει το 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ και περιλαμβάνεται στα 8-10,6 δισεκατομμύρια ευρώ των χρεών που θεωρούνται εισπράξιμα.
Οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ και της ΕΕ συστήνουν επίσης συγκεκριμένα μέτρα και παρεμβάσεις για τον έλεγχο των φορολογουμένων με υψηλά εισοδήματα και μεγάλη ακίνητη περιουσία και των ελεύθερων επαγγελματιών, ιδιαίτερα των γιατρών και των δικηγόρων, ενώ προτείνουν την πλήρη αναδιάρθρωση του συστήματος του ΦΠΑ, ζητώντας από την κυβέρνηση να θέσει ένα ελάχιστο όριο τζίρου για την ένταξη επιτηδευματιών στο καθεστώς ΦΠΑ.
Οι αποκαλύψεις των εταίρων
* Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ελληνικό Δημόσιο φτάνει πλέον τα 53 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως από αυτά το μεγαλύτερο μέρος, δηλαδή ένα ποσό της τάξεως των 42,4-45 δισεκατομμυρίων ευρώ, ίσως χαθεί οριστικά για το κράτος, αφού οφείλεται από "αμφίβολους" ή χρεοκοπημένους φορολογούμενους ή αποτελείται από οφειλές προβληματικών δημοσίων επιχειρήσεων.
* Οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη έως 3.000 ευρώ ανέρχονται πλέον σε 2.300.000, ενώ αν προστεθούν και εκείνοι που οφείλουν μεγαλύτερα ποσά, ο συνολικός αριθμός υπερβαίνει τα 2,4 εκατομμύρια, ενώ πριν από 3 έτη ήταν περίπου 600.000.
Αποκαλύπτεται δηλαδή πως ο αριθμός των οφειλετών του Δημοσίου τα τελευταία τρία χρόνια τετραπλασιάστηκε, καθώς οι συνεχείς αυξήσεις φόρων που επιβλήθηκαν με το Μνημόνιο οδήγησαν σε υπερχρέωση και αδυναμία πληρωμών πάνω από 1,8 εκατομμύρια φορολογουμένους.
* Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο που είναι εγγεγραμμένες στα βιβλία των αρμόδιων υπηρεσιών ανέρχονται σε 53 δισεκατομμύρια ευρώ, από τις οποίες πιθανόν να μπορεί να εισπραχθεί το 15%-20%, δηλαδή 8-10,6 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα χρέη το πιθανότερο είναι να μην εισπραχθούν ποτέ.
* Τα "παλαιά" χρέη, δηλαδή αυτά που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα έως τον Δεκέμβριο του 2011, φτάνουν τα 43,6 δισεκατομμύρια ευρώ.
* Οι "νέες οφειλές" που γεννήθηκαν από τον Ιανουάριο του 2012 και μετά μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο φτάνουν στο ποσό των 9,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Στην έκθεση προτείνεται τα ποσά που δεν είναι εισπράξιμα να διαγραφούν ώστε να γίνει μεγαλύτερη επικέντρωση σε οφειλές που έχουν προοπτικές είσπραξης.
http://news247.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
27-12-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στα ιερά ετούτα χώματα, το αίμα που έχει χυθεί για την υπεράσπιση της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της Δημοκρατίας δεν έχει "στεγνώσει" ακόμα...(από τις Θερμοπύλες μέχρι το αίμα των νεκρών εργατών, θυμάτων των "αφεντικών" που δεν νοιάζονται παρά μόνο για την τσέπη τους)

Οι Έλληνες ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ πολέμησαν με αυτοθυσία κάθε μορφή φασισμού.

Η "χρυσή αυγή", δεν είναι παρά άλλο ένα όπλο εναντίον της Ελλάδας και της ευημερίας των ανθρώπων που ζούν και εργάζονται εδώ.

Ο κοντοστούπης μελαμψός "αρχηγός" τους, καθώς και οι διάφοροι μυώδεις καθυστερημένοι (και ψυχολογικά βασανισνμένοι-παρατηρείστε το τικ του κλασιδιάρη, πρόκειται για ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ τικ ατόμου που έχει φάει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΑΠΌ ΓΟΝΕΙΣ Η ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ) ακόλουθοί του, είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία, ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ συμφερόντων, η οποία αποσκοποεί στη σπορά διχόνοιας και καχυποψίας μεταξύ των Ελλήνων.

Η αιτία που τα πράγματα έχουν πάει κατά διαόλου, είναι η απληστία και η απανθρωπιά των αφεντικών. Θέλουν να δεχόμαστε να δουλεύουμε σχεδόν απλήρωτοι, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα. Η χρυσή αυγή, δε λέει τίποτα για αυτό, αντίθετα ωθεί τον κόσμο να εκτονώνει τα νεύρα του στα κεφάλια των προσφύγων, αντί στα κεφάλια των αφεντικών.

Οι χρυσομαλάκες, είναι παραπλανημένα παιδάκια, θύματα του κακού τους χαρακτήρα και της αμορφωσιάς τους.

Επειδή λοιπόν πολλά λένε για την αρχαία Ελλάδα, χωρίς να γνωρίζουν όμως τίποτα, ας μάθουν αυτό: Ο μιχαλολιακος ο μόνος στον οποίο έχει μοιάσει, είναι ο εφιάλτης των Θερμοπυλών. Αντί να σταθεί δίπλα στους συμπατριώτες του, δείχνει στον εχθρό το "μυστικό" πέρασμα...Η ιστορία θα τον "ανταμείψει" όπως και τον Εφιάλτη...Επίσης, η μάχη που δίνουμε οι υπόλοιποι, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, θα στεφανωθεί σε βάθος χρόνου με τη δόξα των 300 του Λεωνίδα, των νεκρών του 21', του 40', της επατετίας της χούντας κ.τ.λ.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΖΗΤΩ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ