Παρασκευή, Δεκεμβρίου 07, 2012

ΡΟΥΜΠΙΝΙ: ΑΝ ΦΥΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ παραμένει ακόμη σημαντική για τον αναλυτή Νουριέλ Ρουμπινί, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση στο Βερολίνο. Για πρώτη φορά όμως ο Ρουμπινί αναγνώρισε ότι η στροφή της Γερμανίας στο θέμα αυτό μειώνει τις πιθανότητες.


Η Ελλάδα μπορεί να μην εγκαταλείψει την ευρωζώνη στο άμεσο μέλλον, αλλά η ευρωζώνη θα πρέπει να γίνει μια μεταβιβαστική ένωση για να την κρατήσει μέσα, δήλωσε ο Νουριέλ Ρουμπινί από το Βερολίνο.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα προβλήματα της Ελλάδας είναι μακροπρόθεσμα, θα χρειαστούν 10-20 χρόνια λιτότητας και μεταρρυθμίσεων για να σταθεροποιηθεί η Ελλάδα και επομένως πρέπει να δοθούν λεφτά και να υπάρχει υπομονή», είπε.
Ο Ρουμπινί εκτιμά ότι η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη παραμένει ακόμη «σημαντική» αλλά το βασικό που άλλαξε αυτή την πορεία, ήταν η στροφή στη συμπεριφορά της Γερμανίας.

Η Γερμανία τόνισε πως δεν μπορεί να υπάρξει ελεγχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, τόνισε ο Ρουμπινί.

«Νομίζω πως οι Γερμανοί έχουν συνειδητοποιήσει πως εάν υπάρξει μια άτακτη κατάρρευση της ευρωζώνης, οι ζημιές δεν θα ήταν μόνο για την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, αλλά επίσης και για τη Γερμανία», η οποία, ως πιστώτρια χώρα αυτών, θα έβλεπε τα πιστωτικά ιδρύματα και τους οργανισμούς της, να επωμίζονται το βάρος της χρεοκοπίας.

«Μια άτακτη διάλυση της ευρωζώνης δεν είναι προς όφελος κανενός» δήλωσε και πρόσθεσε ότι άν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, θα ακολουθούσε και η Κύπρος, οδηγώντας σε εντάσεις με την Τουρκία.



Πηγή: Ρουμπινί: Αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ θα υπάρξουν εντάσεις με την Τουρκία | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/80344#ixzz2ENYMyXU5
ΠΡΕΖΑ TV
7-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: