Κυριακή, Δεκεμβρίου 02, 2012

ΦΥΛΑΚΕΣ: ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ ΘΕΣΑΛΛΟΝΙΚΗΣ


Μεταγωγών Θεσσαλονίκης                   Νοέμβρης 18-11-2012
Καταρχήν χαιρετώ όλους όσους διαβάσουν αυτό το κείμενο. Με το κείμενο αυτό θέλω να δώσω μια εικόνα για το πώς είναι τα πράγματα στο μεταγωγών Θεσσαλονίκης και γενικότερα σε τι κατάσταση βρίσκεται το μεταγωγών και οι κρατούμενοι που βρίσκονται εκεί και στοιβάζονται, προορισμένοι για άλλες αποθήκες κράτησης, για κρατούμενους που περιμένουν να βρεθεί θέση στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης και βέβαια κρατούμενους που περιμένουν να βρουν τα χρήματα ή να εκτίσουν το 1/10 της ποινής τους για να βρουν το δρόμο της ελευθερίας τους. Εγώ προσωπικά ήρθα για ένα δικαστήριο που είχα. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα φρίκαρα με αυτά που είδα με τα ίδια τα μάτια μου.


Εν τω μεταξύ βρήκα αρκετούς γνωστούς που έτυχε παλιότερα να είμαστε μαζί σε διάφορες φυλακές. Μίλησα με όλα τα παιδιά στην αρχή για το πώς ξαναβρεθήκαμε πίσω από τα κάγκελα και το πώς έχουν αλλάξει τα πράγματα και στις φυλακές και στις αποθήκες μεταγωγών. Όλη την ώρα της συζήτησης που συμμετείχα και παρακολουθούσα προσεχτικά, ρώτησα διακόπτοντάς τους πώς αντέχουν αυτή την κατάσταση που επικρατεί και πώς μπορούν και μένουν εδώ τόσο καιρό. Πώς δέχονται να κοιμούνται κάτω στο πάτωμα μέσα στην υγρασία και το κρύο, αντιμέτωποι με τόσες αρρώστιες; (Στη βρώμα μέσα, παρέα με τόσα συγκρατούμενα μικρόβια). ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΟΥΝ; «Αυτήν την απαίσια – σιχαμερή τουαλέτα που σκέφτεσαι αρκετά για να πας να κάνεις την οποιαδήποτε ανάγκη σου». Πώς γίνεται να αντέχουν; Θα σας αναφέρω ακριβώς πώς έζησα εγώ την κατάσταση.

Είμαστε σε ένα κελί-θάλαμο χωρητικότητας 9 ατόμων, γιατί τα κρεβάτια (από τσιμέντο) είναι 9, τα άτομα όπως που βρισκόμαστε εδώ ξεπερνάνε τα 20. Δηλαδή εκτός από τους 9 που κοιμούνται σε κρεβάτια, οι υπόλοιποι κοιμούνται κάτω στο πάτωμα, σε ένα στρώμα παρέα με σκόνες, γόπες, κατσαρίδες και άλλου είδους ζωύφια και βακτήρια. Να υπενθυμίσω εδώ και να αναφερθώ στο γεγονός ότι οι μπάτσοι-ανθρωποφύλακες δεν αφήνουν τους συγγενείς των κρατουμένων να τους φέρουν ρούχα – εσώρουχα – σεντόνια – κουβέρτες και ό,τι άλλο χρειάζεται ένας άνθρωπος για να είναι καθαρός. «Το μόνο που επιτρέπουν είναι χρήματα». Όλα τα παιδιά εδώ είναι ταλαιπωρημένα από την πολλή φυλακή, άλλοι που βρίσκονται στο θάλαμο είναι τοξικομανείς και έχουν προβλήματα στερητικών, άλλοι έχουν άλλα προβλήματα υγείας, όπως καρδιά, ζάχαρο, άλλοι είναι φορείς ηπατίτιδας και άλλοι με ψυχολογικά προβλήματα. Οι μπάτσοι-σκουλήκια, οι οποίοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια αναισθησίας, φασισμού και ρατσισμού, το μόνο που κάνουν είναι να ανοίγουν τις πόρτες και να τις κλείνουν με ειρωνικό βλέμμα, βάζοντας ή βγάζοντας κρατούμενους. Ένας ενδεικτικός διάλογος της όλης κατάστασης είναι αυτός, ανάμεσα σε ένα μπαρμπαδάκο γύρω στα 60 και έναν μπάτσο.

Κρατούμενος: – Σε παρακαλώ, κύριε αστυνόμε, είμαι άρρωστος και έχουν τελειώσει τα φάρμακά μου και δεν αισθάνομαι καλά. Βόηθα με, σε παρακαλώ, και φέρε μου τα φάρμακα αυτά ή πηγαίντε με στο νοσοκομείο.

Μπάτσος: – Και τι να σου κάνω εγώ; Νοσοκόμος είμαι ή γιατρός; Τι να σου κάνω; Ας μην έμπαινες φυλακή!!!

Μόλις άκουσα την απάντηση σαλτάρισα και πήγα να επέμβω, και δεν ήμουν ο μόνος, κι άλλα παιδιά που ήταν εκεί αντέδρασαν και διαπληκτιστήκαμε με τον μπατσάκο. Το θέμα ήθελε συνέχεια, αλλά μας σταμάτησαν οι παππούδες. Χώρια που ήμασταν και πίσω από τα κάγκελα, κι αυτό δεν λύνεται με μπινελίκια και πίσω από τα κάγκελα αλλά με πόλεμο σώμα με σώμα. Γίνανε πολλά περιστατικά που τα περισσότερα ήταν για φάρμακα και ψυχοφάρμακα και για αρρώστους. Η απάντηση των μπάτσων συνεχώς ήταν «δεν υπάρχει χάπι, πάρτε στη φυλακή που είστε χρεωμένοι να μας στείλουν τα φάρμακά σας και να σας τα δώσουμε. Αυτό το παιχνίδι το γνωρίζουμε χρόνια και, οι περισσότεροι παλιοί που ήμασταν εκεί, ξέραμε ότι αυτό που λένε αυτά τα πουστρόπαιδα δεν είναι εφικτό να γίνει και ότι εκείνη τη στιγμή μας ειρωνεύονται.

Συνεχίζοντας με το θέμα καθαριότητας και βρώμας. Εφόσον δεν υπάρχει προσωπικό ώστε να καθαρίζονται οι θάλαμοι και οι τουαλέτες, καθαρίζουμε μόνοι μας όσο μπορούμε, γιατί, όπως ανέφερα πιο πάνω, το πάτωμα είναι γεμάτο στρώματα για να κοιμούνται οι συγκρατούμενοί μας. Και λέω εγώ τώρα: «Αξίζει κάποιος άνθρωπος, ασχέτως του αδικήματος που έχει κάνει, να βρίσκεται εδώ;» Δεν αναφέρομαι, βέβαια, σ’ αυτούς που είναι εδώ από 1 έως και 10 μήνες: που περιμένουν να πάνε στη φυλακή όπου τους έχει χρεώσει ο εισαγγελέας και οι άνθρωποι τυραννιούνται, βασανίζονται ώσπου να πάνε στη φυλακή για να ησυχάσουν και να βγάλουν την ποινή τους ή την υποδικία τους.

Τώρα: Γιατί να υπάρχει αυτό το κτίριο εδώ, ενώ η θέση του κρατούμενου είναι στη φυλακή και όχι σ’ αυτό το μελλοντικό συντρίμμι, όπου οι μπάτσοι κάνουν τις γάτες και οι κρατούμενοι τα ποντίκια;

Το άλλο θέμα είναι της επιβίωσης βάσει των χρημάτων που η πλειοψηφία των παιδιών δεν έχει χρήματα και τους αναγκάζουν να ζητάνε να φάνε ή να περιμένουν κάποιον να τους προσφέρει. Σ’ αυτήν την περίπτωση οι μπάτσοι δίνουν κάθε ημέρα από 5.87 ευρώ σε κάθε κρατούμενο για να καλύψει τα έξοδα της ημέρας του. Σημείωση: Τα χρήματα (5.87 ευρώ) τα δικαιούται ο κρατούμενος όσο είναι εντός φυλακής που είναι χρεωμένος. Τώρα, με αυτά τα 5.87 ευρώ ο κρατούμενος πρέπει να φάει, να πιει, να καπνίσει και να έχει τηλεκάρτα για να μπορεί μιλήσει στην οικογένειά του ή στον δικηγόρο του. Το πρόβλημα όμως εδώ είναι σοβαρό. Πώς, με 5.87 ευρώ, θα τα κάνει όλα αυτά; Ακούστε το κουφό της υπόθεσης τώρα. Πώς θα τα καλύψει αυτά τα δυο-τρία πράγματα που θίξαμε (φαί – νερό – κάρτα – καφέ - τσιγάρα) με 5.87 ευρώ, όταν έρχεται το μπατσοκάροτσο της διεύθυνσης μεταγωγών Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει τα πάντα για να συντηρηθούν οι κρατούμενοι αλλά τα πουλάει, δεν τα παίρνεις τζάμπα; Εκτός από τα τσιγάρα και την τηλεκάρτα, που έχουν σταθερή τιμή, όλα τα άλλα προϊόντα έχουν τιμές χρυσού. Για να φας ένα σάντουιτς την ημέρα, χρειάζεσαι 1.50 ευρώ. Το χαρτί υγείας, διπλή συσκευασία, 1.20 ευρώ. Το μπουκάλι το νερό 1.00 ευρώ. Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ, γνωρίζει ο κόσμος ότι όλα αυτά συμβαίνουν σ’ αυτές τις αποθήκες κράτησης; Γνωρίζει ότι οι ίδιοι οι αστυνομικοί με το καφενείο τους κλέβουν και πίνουν το αίμα των κρατουμένων; Πού είναι αυτοί οι κύριοι με τις γραβάτες τους, εννοώ του ΣΔΟΕ, να κάνουν κανένα Ζ΄ αποδείξεων από τις πωλήσεις του καφενείου της Ελληνικής αστυνομοκλεφτίας, γιατί εμάς, όταν κλέβουμε, μας πετάνε στη φυλακή, ενώ αυτοί όλοι οι βρωμιάρηδες που ανήκουν στο σύστημα μάς κλέβουν και, επιπλέον, μας φέρονται χωρίς σεβασμό. Πού είναι οι κύριοι που μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα; Θα πω εγώ πού είναι: διακοπές και μπουζούκια!! Τα πράγματα είναι τραγικά, παιδιά, και δεν εκφράζουν την ανθρώπινη ζωή και ελευθερία ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΗΡΟΙ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΙΚΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!! Αυτό που κατάλαβα αυτές τις ημέρες είναι ότι το μεταγωγών Θεσ/κης είναι ένα γωνιακό μαγαζί, όπου με τα λεφτά μας, αυτά τα λιγοστά που έχουμε και μας τα παίρνουν, ταΐζονται αυτά τα πουστράκια από κούνια, μπάτσοι, χρυσαυγίτες. Αυτά τα αντικείμενα-μπάτσοι-χρυσαυγίτες πρέπει να εξαλειφθούν, να μην επιτρέψουμε να τα κάνουν και στους επόμενους που θα έρθουν ή περάσουν από το γωνιακό αυτό μαγαζί,

Στη συνέχεια θα κλείσω με τη συμπεριφορά των μπάτσων για τον διαχωρισμό που γίνεται ανάμεσα σε Έλληνες και Μετανάστες, στους οποίους φέρονται απάνθρωπα, και στις μαριονέττες του Χίτλερ, και μπορώ να πω και χειρότερα για αυτούς τους ναζί-φασίστες. Αυτοί, λοιπόν, οι πουτάνας γιοι-μπάτσοι, ξεφτιλίζουν και ξυλοκοπούν μετανάστες, για να διασκεδάσουν. Βασανίζοντας, λοιπόν, τους ανθρώπους αυτούς, τους κάνουν να φοβούνται τη σκιά τους με τον εφιάλτη που ζουν. Να συμπληρώσω, για να γίνει κατανοητό, αυτοί οι μετανάστες-άνθρωποι ήρθαν εδώ σ’ αυτή τη χώρα για ένα καλύτερο αύριο, αλλά με αυτά τα βασανιστήρια που έζησαν και ζουν, τους κόβεται η Ελπίδα και το όνειρο για το καλύτερο αύριο που αναζητούν!!

Ο φασισμός και ο ρατσισμός καλά κρατεί μέχρι στιγμής αλλά θα έρθει η ώρα που θα χύσουμε το αίμα τους στο δρόμο και θα εξαφανίσουμε και τον τελευταίο φασίστα και χρυσαυγίτη.



Αλληλέγγυοι και συντροφικοί χαιρετισμοί σε όλους τους συντρόφους που βρίσκονται εντός και εκτός των τειχών.



Λευτεριά σε όσους είναι στα κελιά!



Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά!




 https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1440373
ΠΡΕΖΑ TV
2-11-2012

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να του πάμε και καμιά πουτάνα να γαμάει του εγκληματία!
Να καταργηθεί άμεσα η καταβολή των 5 ημερησίως και να τους αφήσουν να ψοφήσουν, ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να πληρώνει τον κάθε παράνομο!Τώρα και εφαρμογή ρης θανατικής ποινής1

Ανώνυμος είπε...

12.11 σκατομπατσε εγω λεω να σας κοψει η τροικα και τα ντοπια τσιρακια της κανεναν μισθο ακομα για να μην πληρωνει ο λαος αμορφωτα καθαρματα. οσο για την θανατικη ποινη συμφωνω αρκει να αρχισει η εφαρμογη της απο φασιστες σαν τα μουτρα σου.

Ανώνυμος είπε...

1.00 Κατάδικος??? Τι κάνει η σούφρα μεγαλώνει??

Ανώνυμος είπε...

βρε ζωο 1 08 ανθρωποι δεν ειναι κ οι κρατουμενοι ; ψυχη δεν εχουν ρε μοσχαρι ;

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις κατι καθηκακι αν έρθει η ώρα να σου βάλουν το σαπουνι στο Κολο κ θα ειναι . η αδερφή σου η η μανα σ παλιό μαλακά,να δω τι θα φωναζεις.ναι!κι άλλο?

Ανώνυμος είπε...

Ρομποτακια ενωθητε,ρομποτακια εεεεεεεε******

Ανώνυμος είπε...

2:44 και γαμώ τα επιχειρήματα. φαντάζομαι μιλάς απο προσωπική εμπειρία...στο βάλανε το σαπουνάκι ...εεε??? η μανούλα και η αδελφούλα σου ....πως είναι μετά το συμβάν???