Κυριακή, Δεκεμβρίου 30, 2012

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΣΕ… ΕΙΔΟΣ


Νέα εξοπλιστικά προγράμματα σε συνδυασμό με ξεπούλημα της αμυντικής βιομηχανίας προανήγγειλε παραμονή των Χριστουγέννων ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Παναγιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής ευχών με δημοσιογράφους.


Ο κ. Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε σχέδιο της κυβέρνησης το οποίο θα βρίσκεται στην ατζέντα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια των ταξιδιών που έχει προγραμματίσει σε Αμερική, Ρωσία και Κίνα.

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, θα διαμοιράσει τις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες, οι οποίες βουλιάζουν υπερχρεωμένες, σε χώρες που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον, και σε αντάλλαγμα θα ζητήσει νέα εξοπλιστικά προγράμματα.

Σύμφωνα με όσα συνάγονται από αυτά που είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος παρουσία των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, η κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει την ΕΑΒ πιθανώς στη Lockheed Martin, προκειμένου να εκσυγχρονίσει τα F-16.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία και η στενή επικοινωνία που διατηρεί ο αντιπρόεδρος Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών της Lockheed Martin Ντένης Πλέσσας με την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα προορίζονται είτε για τους Κινέζους, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον για την παραγωγή δυτικού τύπου πυρομαχικών, είτε για τους Ισραηλινούς, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει τις προεργασίες προς αυτή την κατεύθυνση περίπου έναν χρόνο.

Τέλος, η Ρωσία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση της ΕΛΒΟ, προκειμένου να εξυπηρετηθεί και η ενεργοποίηση του προγράμματος των τεθωρακισμένων οχημάτων BMP.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας άφησε να εννοηθεί πως αυτά τα σχέδια η Ν.Δ. τα έχει μοιραστεί με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους, οι οποίοι δεν εξέφρασαν μέχρι στιγμής αντιρρήσεις. Ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν έκανε λόγο για προγράμματα ανταλλακτικών, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη συντήρηση των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων. Γ.Σ.
 http://www.efsyn.gr/?p=10527
ΠΡΕΖΑ TV
30-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: