Σάββατο, Δεκεμβρίου 01, 2012

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


«Το καυτό τρίμηνο των διαγωνισμών», γράφουν τα ΝΕΑ στις οικονομικές τους σελίδες και περιγράφουν το μεγάλο φαγοπότι που αναμένεται να γίνει με τις πρώτες 13 ιδιωτικοποιήσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το τρίμηνο Γενάρης - Μάρτης 2013. Οι τομείς είναι: Τυχερά παιχνίδια, Ενέργεια, Αυτοκινητόδρομοι, Ακίνητα, Λιμάνια, Αεροδρόμια, Εταιρείες Ύδρευσης, ΛΑΡΚΟ, ΕΛΤΑ, ΕΛΒΟ και ΕΑΣ.   
Σχέδιο, στόχος και επιδίωξη συγκυβέρνησης και τρόικας είναι να παραχωρήσουν ολόκληρη την περιουσία του Δημοσίου, σε όποια ντόπια ή ξένη ιδιωτική επιχείρηση, σε όποιο επιχειρηματικό όμιλο συμφερόντων εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον.


   Ήδη μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα ακονίζουν τα μαχαίρια τους και προσδοκούν τεράστια κέρδη, αφού έχουν έτοιμο ένα αντεργατικό πλαίσιο με μισθούς πείνας, εξαντλητικά ωράρια, κατάργηση  δικαιωμάτων. Είναι προφανές ότι οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από αυτή την εξέλιξη, αλλά θα είναι τα θύματα για να αυξήσουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματίες που θα πάρουν τα φιλέτα του Δημοσίου. Πάνω στα ερείπια των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων θα χτίσουν κερδοφόρες επενδύσεις.
http://902.gr
ΠΡΕΖΑ TV
1-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: