Πέμπτη, Δεκεμβρίου 27, 2012

ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΚΤ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ Η ΙΣΠΑΝΙΑ


Ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας, Λούιθ ντε Γκίντος με σημερινές δηλώσεις του επισήμανε ότι, δεν αποκλείει η χώρα του να προσφύγει στην χρηματο-πιστωτική βοήθεια της ΕΚΤ, στο μέλλον, υπογράμμισε όμως ότι ο μηχανισμός αυτός δεν συγκρίνεται, σε τίποτε, με τον μηχανισμό "διάσωσης", που ίσχυσε για την Πορτογαλία και για την Ιρλανδία.


"Δεν μιλάμε για διάσωση τύπου Πορτογαλίας, Ιρλανδίας(...)δεν μιλάμε καθόλου για κάτι τέτοιο", τόνισε ο αξιωματούχος, που μιλούσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ABC Punto Radio και αναφέρθηκε στο μηχανισμό χρηματοπιστωτικής στήριξης που από τον Σεπτέμβριο έχει θέσει σε ισχύ η ΕΚΤ--αγοράζει εκείνη στη δευτερογενή αγορά ομολόγων τα χρεόγραφα μελών της ευρωζώνης, μετά από το σχετικό αίτημα των κυβερνήσεών τους.

"Εως σήμερα, (η ισπανική κυβέρνηση) αποφάσισε να μη ζητήσει τη χρηματοπιστωτική βοήθεια που προϋποθέτει την ενεργοποίηση αυτού του προγράμματος της ΕΚΤ, δεν σημαίνει όμως τούτο (...) ότι το ίδιο θα πράττει στο μέλλον", εξήγησε ο αξιωματούχος στον απόηχο παρόμοιων δηλώσεων από τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, κατά την προηγούμενη βδομάδα.

Απέδωσε, εξάλλου, ο ντε Γκίντος τα υψηλά επιτόκια για τα 10ετή ισπανικά κρατικά ομόλογα "στις αμφιβολίες των επενδυτών για το μέλλον του ευρώ".

"Η Ισπανία χρειάζεται οι αμφιβολίες για το μέλλον του ευρώ να διαλυθούν", υπογράμμισε στη ραδιοφωνική συνέντευξη ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας.ΕΞΠΡΕΣ
ΠΡΕΖΑ TV
26-12-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Στα ιερά ετούτα χώματα, το αίμα που έχει χυθεί για την υπεράσπιση της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της Δημοκρατίας δεν έχει "στεγνώσει" ακόμα...(από τις Θερμοπύλες μέχρι το αίμα των νεκρών εργατών, θυμάτων των "αφεντικών" που δεν νοιάζονται παρά μόνο για την τσέπη τους)

Οι Έλληνες ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ πολέμησαν με αυτοθυσία κάθε μορφή φασισμού.

Η "χρυσή αυγή", δεν είναι παρά άλλο ένα όπλο εναντίον της Ελλάδας και της ευημερίας των ανθρώπων που ζούν και εργάζονται εδώ.

Ο κοντοστούπης μελαμψός "αρχηγός" τους, καθώς και οι διάφοροι μυώδεις καθυστερημένοι (και ψυχολογικά βασανισνμένοι-παρατηρείστε το τικ του κλασιδιάρη, πρόκειται για ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ τικ ατόμου που έχει φάει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΑΠΌ ΓΟΝΕΙΣ Η ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ) ακόλουθοί του, είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία, ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ συμφερόντων, η οποία αποσκοποεί στη σπορά διχόνοιας και καχυποψίας μεταξύ των Ελλήνων.

Η αιτία που τα πράγματα έχουν πάει κατά διαόλου, είναι η απληστία και η απανθρωπιά των αφεντικών. Θέλουν να δεχόμαστε να δουλεύουμε σχεδόν απλήρωτοι, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα. Η χρυσή αυγή, δε λέει τίποτα για αυτό, αντίθετα ωθεί τον κόσμο να εκτονώνει τα νεύρα του στα κεφάλια των προσφύγων, αντί στα κεφάλια των αφεντικών.

Οι χρυσομαλάκες, είναι παραπλανημένα παιδάκια, θύματα του κακού τους χαρακτήρα και της αμορφωσιάς τους.

Επειδή λοιπόν πολλά λένε για την αρχαία Ελλάδα, χωρίς να γνωρίζουν όμως τίποτα, ας μάθουν αυτό: Ο μιχαλολιακος ο μόνος στον οποίο έχει μοιάσει, είναι ο εφιάλτης των Θερμοπυλών. Αντί να σταθεί δίπλα στους συμπατριώτες του, δείχνει στον εχθρό το "μυστικό" πέρασμα...Η ιστορία θα τον "ανταμείψει" όπως και τον Εφιάλτη...Επίσης, η μάχη που δίνουμε οι υπόλοιποι, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, θα στεφανωθεί σε βάθος χρόνου με τη δόξα των 300 του Λεωνίδα, των νεκρών του 21', του 40', της επατετίας της χούντας κ.τ.λ.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΖΗΤΩ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ