Τρίτη, Δεκεμβρίου 18, 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ EΝΩΤΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΤΟΕ


Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμα:
«Ο αγώνας των συναδέλφων του Τ.Τ. και η στόχευση του συλλαλητηρίου τους, αποδεικνύουν ότι δεν είναι απλά μια συντεχνιακή διεκδίκηση για τα δίκαια του χώρου, αλλά ταυτόχρονα η αναγνώριση της αναγκαιότητας για πανστρατιά των χειμαζόμενων εργασιακών χώρων, απέναντι στις Τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού.
Η Ενωτική Ριζοσπαστική Παρέμβαση, αν και προσπαθούν να την  αποκλείσουν από τα κέντρα αποφάσεων της ΟΤΟΕ…, απαιτεί:

•    Ο αγώνας των συναδέλφων του Τ.Τ. (και κάθε χώρου) να μετατραπεί σε υπόθεση ολόκληρου του κλάδου!
•    Να συγκληθεί ΑΜΕΣΑ Γεν. Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα το επιχειρούμενο ξεπούλημα και σπάσιμο του Τ.Τ.
•    Να τηρηθεί η δέσμευση της ΟΤΟΕ, όπως αυτή εκφράστηκε στο 30ο Συνέδριο, μέσα απ’ το ομόφωνο ψήφισμα για την υπεράσπιση των εργαζομένων του Τ.Τ. και τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της επιχείρησης.
•    Η ΟΤΟΕ να επιβάλλει με κάθε τρόπο την ανατροπή της καρτελοποίησης του τραπεζικού συστήματος»
Στη συνέχεια της ανακοίνωσής της, η Ενωτική Ριζοσπαστική Παρέμβαση τονίζει:

«Οι ηγεσίες της ΟΤΟΕ, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα και τις ανάγκες των τραπεζοϋπαλλήλων. Η λογική του «λύστε τα μόνοι σας» δυστυχώς επαναλαμβάνεται και φαίνεται ότι το παράδειγμα των συναδέλφων της Αγροτικής Τράπεζας, όχι μόνο δεν δίδαξε, αλλά τελικά αποτελεί τη γενική κατεύθυνση των πλειοψηφιών.
Για άλλη μια φορά οι «φρέσκες» ηγεσίες καθιστούν σαφές, ότι όσο πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν τη συσπείρωση του εργαζόμενου λαού απέναντι στα μνημόνια και τους πολιτικούς εκφραστές τους, τόσο περισσότερο η ομοσπονδία θα απομακρύνεται από το ιστορικό της καθήκον, εξαντλώντας τη συνδικαλιστική της δράση σε αμφιβόλου αποτελεσματικότητας συναντήσεις με πολιτικές μαριονέτες. Όσο πιο άγρια γίνεται η επίθεση απέναντι στον κλάδο, τόσο η «συμμετοχή» και η «αγωνιστικότητα» της ομοσπονδίας θα καμουφλάρεται πίσω από καλέσματα για συμμετοχή των συνδικαλιστών και όχι του κλάδου».

ΠΡΕΖΑ TV
18-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: