Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2013

ΈΡΕΥΝΑ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ


...ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ...
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε την έναρξη έρευνας για τον αντίκτυπο στους πολίτες των επιθέσεων από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και άλλων στοχευμένων επιθέσεων.


Υπάρχει ανάγκη «για ανάληψη ευθύνης και αποκατάσταση όπου τα πράγματα έχουν πάει πολύ στραβά» δήλωσε ο Βρετανός δικηγόρος που ηγείται της έρευνας.

Η «εκθετική» αύξηση της τεχνολογίας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών απαιτεί ένα κατάλληλο νομικό πλαίσιο, πρόσθεσε ο Μπεν Έμερσον.

Εάν δεν μπουν κανόνες, είπε, η χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Η έρευνα θα εξετάσει τον αντίκτυπο επιθέσεων drones σε πέντε περιοχές, ενώ θα ερευνηθούν 25 συνολικά επιθέσεις (στο Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Υεμένη, τα Παλαιστινιακά Εδάφη και τη Σομαλία).

Η έρευνα θα εξετάσει τις ανθρώπινες απώλειες, την ταυτότητα των ενόπλων που μπήκαν στο στόχαστρο και τη νομιμότητα των επιθέσεων, όπου δεν υπάρχει αναγνώριση από τον ΟΗΕ για σύγκρουση.

Σύμφωνα με έρευνα του Γραφείου Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, ανάμεσα στο 2004 και το 2013, οι επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών της CIA στο Πακιστάν έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 3.461 άτομα.

Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
24-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: