Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2013

ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ


Την προσπάθεια των Δημάρχων να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν τους εργαζόμενους ώστε να υπογράψουν τις πιο άθλιες συμβάσεις που έχουν περάσει στους Δήμους - αυτό το διάστημα στους Δήμους γίνονται προσλήψεις εργαζομένων με συμβάσεις μίσθωσης έργου ανταποδοτικού χαρακτήρα, στον Αθλητισμό και Πολιτισμό – καταγγέλλει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.


Στην ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Πατάνε στην ανάγκη για δουλειά για να εφαρμόσουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας βάζοντας εργαζόμενους να δουλεύουν και να πληρώνονται με το κεφάλι, δηλαδή με βάση τον αριθμό των παιδιών που συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα στον αθλητισμό, πολιτισμό.

Ζητάνε από τους εργαζόμενους να πληρώνουν από την τσέπη τους τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ αφού είναι με μπλοκάκι και το φόρο εισοδήματος, αυτό σημαίνει ότι θα δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού που ζητάνε από τους Γυμναστές να δουλεύουν για 330€ αν έχουν 70 άτομα και το πολύ μέχρι 550€ καθαρά το μήνα αν έχουν 100 άτομα στα προγράμματά τους.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ πυ πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής κατήγγειλε αυτές τις συμβάσεις και απαίτησε το ύψος της αμοιβής, που θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ίση και ανάλογη με την αμοιβή που δικαιούνται οι εργαζόμενοι της ίδιας ειδικότητας, που απασχολούνται ως μόνιμοι, ή αορίστου χρόνου, στα οικεία Νομικά Πρόσωπα και ότι οι συμβάσεις που καλούνται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι είναι παράνομες και καταστρατηγούν κάθε δικαίωμα του εργαζόμενου.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο σύνολό τους να μην υπογράψει κανένας, να μην αποδεχτούμε το άθλιο μέλλον που οικοδομούν κάθε μέρα, να οργανωθούν, να δώσουν αγώνα να μην περάσουν οι εκβιασμοί, να ξεπεράσουν το φόβο τους.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Οι αντεργατικοί νόμοι και η αντεργατική πολιτική ανατρέπονται με την ταξική πάλη».


902.GR

ΠΡΕΖΑ TV
22-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: