Την απόφαση να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία κέτερινγκ την Παρασκευή και παροχή έτοιμου- «φθηνού»- φαγητού στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της περιοχής (άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες), έναντι αντιτίμου, αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, την περασμένη Δευτέρα, το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού - Αργυρούπολης.
Την πρόταση καταψήφισαν ο εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ Θοδωρής Λιάππης και ο Γιώργος Ιωαννίδης, δημοτικός σύμβουλος που έχει διαχωριστεί από την παράταξη Κορτζίδη.
Η ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία θα γίνει ύστερα από ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας που θα διενεργήσει ο Δήμος, ο οποίος, θα διαθέσει και χώρο από τον οποίο θα γίνεται η διανομή του φαγητού προς τους πολίτες. Η ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία θα γίνει ύστερα από ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας που θα διενεργήσει ο δήμος, ο οποίος, θα διαθέσει και χώρο από τον οποίο θα γίνεται η διανομή του φαγητού προς τους πολίτες. Το σχέδιο προβλέπει να δίδονται καθημερινά (Δευτέρα - Παρασκευή) 4 - 5 διαφορετικές μερίδες φαγητού για να επιλέξει ο καθένας, έναντι του αντιτίμου των 2,5 ευρώ (!) το καθένα. Ετσι, το κόστος για μία 4μελή οικογένεια ανέρχεται σε 10 ευρώ τη μέρα, κι αν υποθέσουμε ότι η οικογένεια αυτή έχει ανάγκες για όλη τη βδομάδα, θα πρέπει να ξοδέψει από το υστέρημά της 50 ευρώ και παραπάνω...
Στην τοποθέτηση που έκανε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γ. Ιωαννίδης, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε: «Σήμερα που το μεγαλύτερο τμήμα του λαού και συνολικά η λαϊκή οικογένεια, ζει πλέον σε συνθήκες γενικευμένης φτώχειας και δεν έχει την δυνατότητα να εξασφαλίζει τα εντελώς απαραίτητα, λύση στο πρόβλημα είναι το φθηνό φαγητό.
Το θέμα που φέρνει η Διοίκηση, ξαναβάζει το ζήτημα της κοινωνικής αλληλεγγύης, που καλό είναι να το κουβεντιάσουμε και να ξεκαθαρίσουμε όλοι την θέση μας. Η κοινωνική αλληλεγγύη δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έχει το χαρακτήρα της φιλανθρωπίας. Να κρατά για το κεφάλαιο τον ρόλο του ευαισθητοποιημένου φιλάνθρωπου και για τον λαό τον ρόλο του επαίτη. Η αλληλεγγύη δεν πρέπει να παρέχει μόνο βοήθεια, στον άνεργο, τον φτωχοποιημένο εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, τον υποσιτισμένο μαθητή, πρέπει να διαμορφώνει σχέδιο πάλης, να κινητοποιεί τον λαό, να διεκδικεί από τον κρατικό μηχανισμό».
Στη συνέχεια επισήμανε: «Πραγματικά εντυπωσιάζει η Διοίκηση με την πρωτοβουλία της αυτή, περιμένοντας πως θα προχωρούσε στην δημιουργία ενός λαϊκού μαγειρείου, με εθελοντές να παρασκευάζουν φαγητά, με προσφορές πρώτων υλών από την κοινωνία, σε μια διαδικασία προσφοράς (...) Αντ' αυτού, εδώ έχουμε την ανάθεση σε μία εταιρεία, του έργου παρασκευής τροφής, έναντι "μικρού-χαμηλού" τιμήματος, παραχωρώντας τις εγκαταστάσεις του Δήμου».
Και στη συνέχεια πρότεινε τα εξής: «Η δημιουργία μιας νέας Δημοτικής υπηρεσίας, σχεδιασμένης, καλά οργανωμένης και με κρατική επιχορήγηση, μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Ένα Δημοτικό Μαγειρείο, που καθημερινά θα παρασκευάζει και θα διανέμει δωρεάν φαγητό, για τα παιδιά των παιδικών σταθμών, πρωινό και πρόγευμα για όλους τους μαθητές των σχολείων (όχι μόνο για τους υποσιτισμένους, ώστε η διάκριση να μην είναι εμφανής), τους συνταξιούχους και τα μέλη των ΚΑΠΗ, τους άπορους, τους άστεγους, δεν είναι μία ρεαλιστική πρόταση»;
902.gr
ΠΡΕΖΑ TV
23-1-2013
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου