Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2013

ΚΡΗΤΗ: ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΡΟΧΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ


Τη Δευτέρα αναμένεται, σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις των γιατρών, να ξεκινήσει μία προσπάθεια προκειμένου να βγουν από την καταστολή τα αγόρια που τραυματίστηκαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης μετά από καταδίωξη των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.
Τόσο ο 16χρονος όσο και ο 19χρονος εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ παίδων του ΠΑΓΝΗ. Τα παιδιά βρίσκονται σε καταστολή και διασωληνωμένα με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τα δύο ενώ ο 19χρονος φέρει και σοβαρά τραύματα στο στήθος από το τιμόνι της μηχανής, που τον χτύπησε κατά την πτώση.

Οι γιατροί είχαν ενημερώσει τους γονείς ότι οι πρώτες 72 ώρες θα ήταν εξαιρετικά κρίσιμες για την πορεία της υγείας τους και μέχρι τώρα όλα δείχνουν ότι τα δύο αγόρια μπορούν να ξεπεράσουν τη θανάσιμη απειλή. Οι αξονικές και οι μαγνητικές τομογραφίες δίνουν ελπίδες χωρίς ωστόσο να είναι τίποτα αποσαφηνισμένο και οι γιατροί εμφανίζονται συγκρατημένοι και περιμένουν, λένε οι πληροφορίες, να δουν αν μπορούν να βγάλουν τα παιδιά από την καταστολή τη Δευτέρα.
Δε θέλουν σκιές στην ΕΛΑΣ
Στο μεταξύ και η Ελληνική Αστυνομία από την πλευρά της φαίνεται να περιμένει με αγωνία την εξέλιξη της υγείας των παιδιών και φροντίζει να ενημερώνεται για την πορεία τους. Παράλληλα μετά την ποινική δίωξη, τις απολογίες, τους περιοριστικούς όρους και την εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση οι δύο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία τους και δόθηκε εντολή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες του ατυχήματος. Εξάλλου τώρα αναμένεται να μπει στο μικροσκόπιο ο τρόπος δράσης της υπηρεσίας και οι τακτικές που ακολουθούνται.
Η ΕΛΑΣ σε επίπεδο Κρήτης με τις κινήσεις της – και αφού η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή για την διερεύνηση της – φαίνεται ότι θέλει να στείλει τα δικά της μηνύματα προς την κοινή γνώμη κρατώντας αποστάσεις από υπονοούμενα και σκιές, αναφέρουν οι πληροφορίες.
Την ώρα που ο ανακριτής προσπαθεί να συγκεντρώσει το οπτικό υλικό από τα γύρω καταστήματα που μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο για την εξέλιξη της υπόθεσης αλλά και να καλέσει όλους εκείνους που είδαν ή ότι υποστηρίζουν ότι είδαν τι έγινε τη μοιραία νύχτα στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, οι οικογένειες των δύο αγοριών εξακολουθούν να παραμένουν στους διαδρόμους του ΠΑΓΝΗ και να έχουν αμέτρητα "γιατί" για το όλο σκηνικό.
Τα γιατί
Ένα βασικό ωστόσο ερώτημα φαίνεται να είναι γιατί ο 19χρονος οδηγός δε σταμάτησε στο σήμα των ανδρών της ομάδας. Οι απαντήσεις έρχονται από τις παρέες των παιδιών που συγκεντρώνονται καθημερινά έξω από τη ΜΕΘ παίδων του ΠΑΓΝΗ. Οι φίλοι των δύο αγοριών μιλούν για το 19χρονο που κάποιες φορές έπαιρνε το μηχανάκι του μπαμπά, την ώρα που εκείνος δούλευε σε εργοστάσιο της ΒΙΠΕ Ηρακλείου νυχτερινή βάρδια, ένα μηχανάκι που είχε ασφάλεια και πινακίδα αλλά ο νεαρός δεν είχε δίπλωμα. Και μπορεί, λένε τώρα οι φίλοι του, να είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για να βγάλει, ωστόσο τον είχε σταματήσει η τροχαία και τα πρόστιμα ήταν τσουχτερά! Έτσι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από ένα περίπου μήνα ο νεαρός είχε υποπέσει σε τροχονομική παράβαση και δεν είχε γλυτώσει το πρόστιμο. Στη θέα των αστυνομικών πανικοβλήθηκε για το πρόστιμο που θα... εμφάνιζε και πάλι στο σπίτι, χωρίς να μπορεί να σκεφτεί ότι ένα πρόστιμο θα ήταν πολύ καλύτερο από το να βάλει σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή, άνοιξε το γκάζι και θέλησε να την κοπανήσει από το μπλόκο.
Όλοι τώρα μιλούν για την επανάσταση της εφηβείας και την ανησυχία της ηλικίας που δε σημαίνει απαραίτητα και παραβατικότητα. Τα παιδιά μην μπορώντας να διαχειριστούν ένα ενδεχόμενο πρόστιμο επέλεξαν τη φυγή χωρίς σκεφτούν τι θα μπορούσε να συμβεί. Έτσι μία απλή τροχονομική παράβαση παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία με δύο παιδιά να δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.
Πηγή: Prismanews.gr
ΠΡΕΖΑ TV
27-1-2013

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με ποια λογική τους μεταφέρουν σε άλλον τομέα? Τα ψυχολογικά προβλήματα καθώς και η ΑΜΕΡΙΣΤΗ χρήση της.. "εξουσίας" δεν αποτελούν κάποιο κριτήριο ? Δεν θα κάνουν τα ίδια πράματα όπου και να τους στείλεις?

Πρέπει να γίνουν ριζοσπαστικές αλλαγές, είναι εδω για να προστατεύουν τον κόσμο και ΟΧΙ συμφέροντα και πολιτικούς.

Περιμένω να ακούσω και άλλες απόψεις επι του θέματος.

Ανώνυμος είπε...

Εν τελει αληθευει η οχι η ειδηση που επαιξε της πρωτες ωρες μετα το ατυχημα, οτι αυτοπτης μαρτυρας κατεθεσε οτι ο συνοδηγος αστυνομικος κλωτσησε το μοτοποδηλατο των νεαρων;;

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς η απανθρωπιά, ο κομπλεξισμός, και η αιώνια αθώωση τους, έχει μετατρέψει αρκετούς μπάτσους και κυρίως την ηγεσία της αστυνομίας, σε δυνάμεις κατοχής. Αν διασώζετε το σώμα, είναι επειδή πάρα πολλοί ένστολοι, κάνουνε τα στραβά μάτια καταλαβαίνοντας την κατάσταση που ζει ο κόσμος. Μην ξεχν΄με εξάλλου ότι και στην κατοχή, οι περισότεροι αστυνομικοί έκαναν τα στραβά μάτια σε πράξεις που έσπρωχνε το κόσμο ο αμείλικτος τρόπος ζωής, όπως πχ.στο φαινόμενο των σαλταδόρων.