Τετάρτη, Ιανουαρίου 09, 2013

ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΠΓΔΜ: ΜΙΑ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ


Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-EKM για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, υπογραμμίζει η υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής του κόμματος Ρένα Δούρου σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τις συνομιλίες του ειδικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, στην Αθήνα.

Η κ. Δούρου αναφέρει ότι ''σε μια περίοδο κατά την οποία ασκούνται ποικίλες πιέσεις και από πολλές πλευρές προς την Αθήνα προκειμένου να κλείσει άρον- άρον και όπως- όπως το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θυμίζει ότι η μόνη αμοιβαία αποδεκτή λύση στο πλαίσιο ΟΗΕ πρέπει να είναι εκείνη της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις (erga omnes)''.
Η επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας, επισημαίνει η κ. Δούρου, προϋποθέτει την αντιμετώπιση και άλλων ζητημάτων στις σχέσεις με την ΠΓΔΜ, όπως ''απομάκρυνση από εθνικιστικές και αλυτρωτικές προσεγγίσεις ηγετικών κύκλων των γειτόνων μας, οι οποίες δημιουργούν τεχνητά προσκόμματα σε μια λύση που σέβεται τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο''.
Υπό το πρίσμα αυτό, ''οποιαδήποτε άλλη εκδοχή συνιστά άνευ λόγω περιπλοκή που θα οδηγήσει σε αδιέξοδο και δεν θα συμβάλλει στην ειλικρινή συνεργασία των δύο πλευρών αλλά και ευρύτερα στην προώθηση της διαβαλκανικής συνεργασίας'' καταλήγει στη δήλωσή της η Ρένα Δούρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://news247.gr
ΠΡΕΖΑ TV
9-1-2013

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Βόρεια Μακεδονία" να τελειώνουμε και άστε τα εθνίκια και στις 2 χώρες να κουρεύονται. (Φυσικά αυτό δεν γίνεται τώρα αφού και τις 2 χώρες τις κυβερνούν εθνίκια)

Ανώνυμος είπε...

Όταν υπάρχει Β.Μακεδονία βλάκα , υπάρχει και Ν. Μακεδονία και όταν το νότιο κομμάτι είναι σε χώρα που λέγετε Ελλάδα, σημαίνει ότι η Ν. Μακεδονία είναι υπό κατάληψη, για να μην μιλήσω για τον Εθνικό προσδιορισμό Μακεδόνας ή για την Μακεδονική γλώσσα! Δυστυχώς ανεγκέφαλε 4:13 δεν σε κόβει ή απλά συνεχίζεις την προδοσία των δοσίλογων παππούδων σου, των ΕΑΜοβουλγάρων!

Ανώνυμος είπε...

γιατι τετοια νευρα κυριε 7.05 ? και ο μητσοτακης που ψηφιζες το χε πει πριν 20 χρονια και δεν νομιζω να ηταν εαμοβουλγαρος. και για να μην ξεχνιομαστε. ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ φασιστες.

Ανώνυμος είπε...

Μητσοτάκη και παπανδρέου ψήφισες εσύ που τώρα το παίζεις και τσιπρόπληκτος, βλακάκο! Επι της ουσίας καμιά απάντηση βέβαια, μόνο ότι σας μάθανε να κολλάτε ταμπέλες! ΟΥΣΤ κοπρίτη!

Ανώνυμος είπε...

εσυ ρε 8.08
λες βορεια ηπειρο την νοτια περιοχη της αλβανιας
λες ανατολικη θρακη το ευρωπαικο κομματι της τουρκιας
λες ελληνικη την κυπρο
λες ελληνικη την σικελια
την περιοχη των καλας στο αφγανισταν
την αστορια των ην.πολιτειων .
αλλα χ.α.δεν ψηφιζεις τι περιμενεις ?
καγκουρο γκαου

Ανώνυμος είπε...

8 08 δηλ.θελεις να μας πεις οτι στο 7% της χ.α δεν υπαρχουν πρωην ψηφοφοροι της Ν.Δ και του Μητσοτακη ; Δε νομιζω... Οποτε δεν δικαιουσαι να πολυμιλας και να διαιρεις τους Ελληνες οπως το 45-49 γιατι το διαιρει και βασιλευε εχει εβρα'ι'κες ριζες καθως θα γνωριζεις.
Οσον αφορα την Δουρου αλλη μια απο τις πολλες μαλακιες που εχει πει..

Ανώνυμος είπε...

8:55 Δεν με ξαφνιάζει το ότι είστε προδότες, το ξέρω ότι γι εσάς δεν υπάρχει Β.Ήπειρος, Αν. Θράκη, Κωνσταντινούπολη και τα λοιπά ! Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο σε λίγο θα αποτελείται το κακό παρελθόν ενός Κράτους Εθνικών και οικονομικών προδοτών! Το τέλος πλησιάζει και θα είναι οδυνηρό !!!

Ανώνυμος είπε...

8:08 Μπορεί να υπάρχουν αλλά ΟΧΙ εγώ! Ο εμφύλιος δεν τελείωσε ΠΟΤΕ , πάμε γερά για το β ημίχρονο, χωρίς έλεος αυτήν την φορά!

Ανώνυμος είπε...

Κοιτάχτε τους Αλβανούς,οι σκοπιανοί,δεν πρόκειται να δημιουργήσουν πρόβλημα,το πρόβλημα θα υπάρξει ,αν υπάρξει η μεγάλη Αλβανία που λένε,οι σκοπιανοί που δεν είναι αλβανοί είναι λίγοι.Αντε πια με μαλακίες θα ασχολούμαστε.

Ανώνυμος είπε...

12 19 αρα απο την στιγμη που θελεις εμφυλιο δεν εισαι Ελληνας.Απλα πραγματα.
Εισαι μια γαμιολα ξενη προς το γενος μας,εισαι ενας προβατοσχημος λυκος,εισαι φυση κ θεση ξενος προς την φυλη μας.
Οποτε δικαιολογημενα ΓΑΜΩ την ΜΑΝΑ σου κ οτι πιο ιερο κ οσιο εχεις πουτανοσπερμα.