Σάββατο, Ιανουαρίου 26, 2013

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με Γάλλους εμπειρογνώμονες σχεδιάζουν ένα νέο σύστημα αξιολόγησης τριών επιπέδων για όλους ανεξαιρέτως τους δημοσίους υπάλληλους.
Στόχος του Υπουργείου είναι εντός του επόμενου μήνα το νεο νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή ενώ η καθολικού τύπου διαδικασία θα διεξάγεται σε τρία επίπεδα και θα αρχίσει από φέτος


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος» η νομοθετική ρύθμιση θα περιλαμβάνει τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων, αλλά και τα κριτήρια αξιολόγησης των ικανοτήτων του προσωπικού που θα επιφέρουν σαρωτικές μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Η διαδικασία της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί κατ' αρχάς στους υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα και κατόπιν θα ακολουθήσουν οι δημόσιοι φορείς.

Αρχικά, στο μικροσκόπιο θα μπουν πτυχία, σεμινάρια, δεξιότητες , όπως χρήση Η/Υ, ξένες γλώσσες κλπ. 

Στην συνέχεια σε κάθε υπουργείο θα οριστούν υπάλληλοι ως ελεγκτές του παραγόμενου έργου, οι οποίοι θα συμβάλουν στον προσδιορισμό των ετήσιων στόχων, από την επόμενη χρονιά.

Η τρίτη φάση περιλαμβάνει  μέτρηση της παραγωγικότητας που θα γίνεται ετησίως από το 2014, για να εξακριβωθεί η επίτευξη των στόχων που θα τεθούν ανά υπάλληλο και οργανική μονάδα. Οι υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης δεν θα δώσουν εξετάσεις ενώ διαφορετική μέθοδος αξιολόγησης θα υπάρξει για τους γενικούς διευθυντές ή για εργαζόμενους με μεγάλη προϋπηρεσία.



Πηγή: Αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων χωρίς εξαιρέσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/87784#ixzz2J4fHVFAk

ΠΡΕΖΑ TV
26-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: