Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2013

ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ


Καθημερινές είναι οι παρεμβάσεις των Λαϊκών Επιτροπών, των Επιτροπών Ανέργων και μαζικών φορέων σε όλη τη χώρα, καταγγέλλοντας τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες και απαιτώντας τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφισή τους.


Σήμερα Πέμπτη

Στα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκε μαζική και δυναμική συγκέντρωση έξω από τη ΔΕΗ, καταγγέλλοντας τη νέα αύξηση στην τιμή του ρεύματος, αλλά και τα χαράτσια. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και αγρότες, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων.

Στη Νέα Σμύρνη, η Επιτροπή Αγώνα συγκεντρώθηκε έξω από την τοπική Εφορία, αντιδρώντας στη φοροληστεία και τα χαράτσια της κυβέρνησης, με την πρόσφατη αποστολή των ειδοποιητηρίων της εφορίας για το ΕΕΤΗΔΕ του 2011, όπου η πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών θα κληθεί να πληρώσει ποσά τα οποία δεν διαθέτει. Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα κάλεσαν σε οργανωμένη και συντονισμένη πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Θετική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου, αλλά και των εργαζομένων στην Εφορία. Οι αγωνιστικές δυνάμεις τους κάλεσαν από κοινού να δώσουν τη μάχη ενάντια στην πολιτική που φορολογεί αγρίως τα λαϊκά στρώματα από τη μία και καταργεί εργασιακά δικαιώματα για τους υπαλλήλους της εφορίας από την άλλη. Στη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της Επιτροπής με υπεύθυνους της Εφορίας απαίτησαν, μεταξύ άλλων, να μην προχωρήσουν σε καμιά κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων σε οποιονδήποτε δεν μπορεί να καταβάλει αυτούς τους υπέρογκους φόρους.

Η Επιτροπή Ανέργων Καλλιθέας πραγματοποίησε εξόρμηση στο τοπικό υποκατάστημα του ΟΑΕΔ, μοιράζοντας την ανακοίνωση-κάλεσμα του ΜΑΣ για το συλλαλητήριο σήμερα στα Προπύλαια. Να σημειωθεί ότι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ προσπάθησαν να εμποδίσουν την επαφή της Επιτροπής με τους άνεργους, ωστόσο μπήκαν μπροστά οι ίδιοι οι άνεργοι, που περίμεναν στις ατελείωτες ουρές του ΟΑΕΔ και επέβαλαν να γίνει εξόρμηση και συζήτηση, μέσα στα γραφεία του Οργανισμού.

Παρέμβαση σήμερα και των Λαϊκών Επιτροπών Βύρωνα-Καισαριανής στην Εφορία στο Παγκράτι.

Την Παρασκευή

Κινητοποιήσεις στα διόδια των Μαλγάρων και του Αιγινίου, διοργανώνουν φορείς και κάτοικοι του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού, στην Πιερία, αντιδρώντας στην επικείμενη λειτουργία των διοδίων στο Αιγίνιο από την εταιρεία «Αυτοκινητόδρομους Αιγαίου». Αύριο Παρασκευή, στις 4 το απόγευμα, οι κάτοικοι της περιοχής θα ανοίξουν τις μπάρες στα διόδια των Μαλγάρων και θα επιβάλουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων. Τη Δευτέρα, στις 10 π.μ., θα συγκεντρωθούν στο σταθμό των διοδίων στο Αιγίνιο.

Θυμίζουμε ότι με τη λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο θα λειτουργούν συνολικά 3 σταθμοί διοδίων σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων: οι σταθμοί Μαλγάρων Θεσσαλονίκης, Αιγινίου και Λεπτοκαρυάς Πιερίας. Η κυβέρνηση, για να χρυσώσει το χάπι, προαναγγέλλει μείωση της τιμής στα διόδια των Μαλγάρων και αντίστοιχα μια μικρή μείωση στα διόδια της Λεπτοκαρυάς.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, με ανακοίνωσή της καλεί το λαό της περιοχής να παλέψει για να εμποδίσει την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Και τονίζει: «Οι δρόμοι και οι υποδομές της χώρας είναι λαϊκή κοινωνική ιδιοκτησία και γι' αυτό θα πρέπει να κατασκευάζονται με κεντρικό σχεδιασμό και επιστημονική μελέτη με μοναδικό γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στη μεταφορά με ασφάλεια χωρίς τα χαράτσια των διοδίων».
http://902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
24-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: