Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2013

«ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ» ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


Τις τελικές αποφάσεις για την αξιοποίηση του ακίνητου της Κασσιόπης στην Κέρκυρα θα λάβει αύριο, Πέμπτη,  το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).


Ειδικότερα, στην ατζέντα του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου περιλαμβάνεται το άνοιγμα της μοναδικής δεσμευτικής προσφοράς που έχει υποβληθεί στον διαγωνισμό παραχώρησης της Κασσιόπης από το αμερικανικών συμφερόντων fund NCH Capital.

Το έργο προβλέπει ολοκληρωμένη τουριστική ανάπτυξη, σε έκταση 490 στρεμμάτων και επί ακτογραμμής μήκους 725 τμ. Εξαιρείται από την αξιοποίηση το ιδιωτικό δάσος που υπάρχει εκεί. Το κοινό θα έχει πρόσβαση στην παραλία και τη λίμνη εντός του ακινήτου. Προβλέπεται η πώληση των μετοχών της Εταιρίας Ειδικού Σκοπού που θα συσταθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και στην οποία θα μεταβιβαστεί για 99 χρόνια το εμπράγματο δικαίωμα επί της γης.

Εφόσον η προσφορά του εγκριθεί, η Κασσιόπη θα είναι ο τρίτος κατά σειρά διαγωνισμός που κλείνει έπειτα από εκείνους του IBC (Lamda Development) και των Κρατικών Λαχείων (ΟΠΑΠ).

Ταυτόχρονα αναμένεται να εγκριθεί η διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού για το Παλιούρι Χαλκιδικής καθώς και για την παραχώρηση 5 απαλλοτριωμένων οικοπέδων παραπλεύρως της Αττικής Οδού (χώροι εμπορικής υποστήριξης).

Στην περίπτωση του Παλιουρίου έχει κατά καιρούς εκδηλωθεί ενδιαφέρον (προφορικά τουλάχιστον) από ρωσικές εταιρείες αφού η Χαλκιδική είναι ο υπ’ αριθμόν ένα προορισμός των ρώσων τουριστών στην Ελλάδα.

Το ακίνητο αποτελείται από το κάμπινγκ και το Ξενία με συνολική επιφάνεια οικοπέδου 211 στρεμμάτων. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του Ξενία (3.658 τ.μ.) και οι εγκαταστάσεις του κάμπινγκ (1.128 τ.μ.).

Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
30-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: