Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2013

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ


Δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης μπροστά από το κτίριο στη Λισαβόνα που στεγάζει τους εκπροσώπους στη χώρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), σε δράση που είχαν καλέσει «εναντίον της απάνθρωπης πολιτικής της τρόικας», που επιβάλλεται στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης του 2011.


«Έξω! Έξω, η πείνα, η φτώχεια και το ΔΝΤ!» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές. «Τρόικα Στοπ», αναγραφόταν σε ένα πανό, σε αναφορά στους πιστωτές της χώρας (ΔΝΤ, ΕΕ και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα).

Τον τελευταίο καιρό, στους δρόμους της Πορτογαλίας έχουν κατεβεί ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί αντιδρώντας στις περικοπές στην παιδεία. «Ζούμε σε μια χώρα που τελεί υπό οικονομική κατοχή. Πιο πολύ αποφασίζει το ΔΝΤ για την μοίρα μας παρά οι ίδιοι οι Πορτογάλοι» ανέφερε ο Φιλίπε Φερνάντες, 31χρονος καθηγητής.

«Το ΔΝΤ είναι ένας από τους στόχους της αγανάκτησής μου και η κατάσταση έχει γίνει πάρα πολύ σκληρή για να κάθεσαι στο σπίτι σου στον καναπέ σου», δήλωσε ένας άλλος 25χρονος διαδηλωτής, ο οποίος αναγνώρισε ωστόσο ότι ανέμενε μεγαλύτερη κινητοποίηση χθες το βράδυ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
ΠΡΕΖΑ TV
31-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: