Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2013

ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΙΣΧΥΡΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ-ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΤΡΕΛΑ DEALS ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ


Σε ένα κλίμα που έχει ζεσταθεί για τα καλά από επενδυτικής πλευράς οι παρουσιάσεις στο εξωτερικό ελληνικών εταιριών έχουν πολλαπλασιαστεί και οι ημερομηνίες των αποκρατικοποιήσεων διαδέχονται η μια την άλλη το χρηματιστήριο έσπασε και πάλι το φράγμα των 1000 μονάδων.Την ίδια ώρα οι επαφές σε κορυφαίο επίπεδο ισχυρών επενδυτών όπως ο Prem Watsa της Fairfax και ο Wilbur Ross που έχει τοποθετήσει κεφάλαια σε ιρλανδικές τράπεζες.


Οπως διαμορφώνονται τα δεδομένα ο ΟΠΑΠ δείχνει να έχει πάρει την σκυτάλη σαν λοκομοτίβα  του χρηματιστηρίου προσεγγίζοντας τα επιπεδα στα οποία το ΤΑΙΠΕΔ στοχεύει να κάνει την αποκρατικοποίηση. Οπως ανέφεραν και χθες οι πληροφορίες του NEWMONEY.GR εφόσον το ΤΑΙΠΕΔ ζητήσει για το 35% 800 εκατ. με 1 δισ τότε η κεφαλαιοποιηση του ΟΠΑΠ θα πρέπει να φθάσει τα 3 δισ κατά μέγιστη αξία ,δηλαδή να ανέβει κατά 30% απο τα τρέχοντα επίπεδα.Από την άλλη πλευρά αν η αξία του 35% περιοριστεί στα 800 κατ. τότε τα περιθώρια ανόδου δεν είναι σημαντικά.Το μείζον θέμα είναι τι θα γίνει μετά την αποκρατικοποιηση με την μετοχή και πώς οι νέοι μέτοχοι θα εκμεταλλυεθούν την αγορά παιγνίων.

Την ίδια ώρα σαν ένα διπλό στοίχημα με χαρακτηριστικά option αντιμετωπίζει η Pantelakis Securities τη μετοχή της ΔΕΗ. “Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζονται πολλά: Ακόμα και με μικρές βελτιώσεις, μπορεί να προκληθεί σημαντική άνοδος της μετοχής, με δεδομένη τη μοχλευμένη δομή της ΔΕΗ”, αναφέρουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής. Για αυτό και εκδίδουν σύσταση overweight για τη μετοχή, με την τιμή στόχο στα 9 ευρώ (έναντι χθεσινού κλεισίματος στα 7,9 ευρώ). Όπως εξηγεί η Pantelakis, η ΔΕΗ εξακολουθεί να διαπραγματεύεται σε depressed επίπεδα, παρά το τελευταίο ράλι. Οι αναλυτές παραδέχονται ότι το άνοιγμα της εγχώριας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας έχει υπάρξει αποσπασματικό, πολιτικοποιημένο και γεμάτο στρεβλώσεις. Όμως, οι επενδυτές έχουν τώρα την τρόικα με το πλευρό τους, η οποία απαιτεί την υιοθέτηση τιμολογίων που να αντανακλούν το κόστος, από τα μέσα του 2013.  
ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
24-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: