Δευτέρα, Φεβρουαρίου 04, 2013

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ-ΦΟΥΣΚΕΣ


Για τις 15 Απριλίου προσδιορίστηκε η περιβόητη υπόθεση της «φούσκας» του Χρηματιστηρίου, για την οποία 49 άτομα θα καθίσουν στο εδώλιο, αντιμέτωποι με βαρύτατες, κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες.
Τα αδικήματα που τους βαραίνουν κατά περίσταση αφορούν μεταξύ άλλων την απάτη, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, υπεξαίρεση και παραβίαση χρηματιστηριακής νομοθεσίας.


Δεκατρία χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με βούλευμά του, που εκδόθηκε τον Οκτώβριο, παρέπεμψε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεκάδες άτομα. Παρά την αναίρεση που ασκήθηκε, ο Αρειος Πάγος δεν έκανε δεκτή την αίτηση.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με τις ενέργειες των κατηγορουμένων «εξαπατήθηκε το επενδυτικό κοινό που αγόραζε τις μετοχές σε τιμές που με τεχνάσματα διαμορφώνονταν σε υψηλότερα επίπεδα στη χρηματιστηριακή αγορά και τελικά οδήγησαν σε απαξίωση της μετοχής και απώλεια μεγάλων χρηματικών ποσών από το ευρύτερο επενδυτικό κοινό, ενώ οι ίδιοι καρπώθηκαν παράνομα ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά ποσά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα για τη «φούσκα» του Χρηματιστηρίου άνοιξε εκ νέου μετά τη σύλληψη της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια. Η τότε ανακρίτρια -κατά την έρευνα- είχε χειριστεί την εν λόγω υπόθεση απαγγέλλοντας κατηγορίες κατά πολύ ευνοϊκότερες για τους κατηγορουμένους. Οταν έγινε γνωστή η εμπλοκή του ονόματός της στο αποκαλούμενο «παραδικαστικό κύκλωμα», η δικογραφία του Χρηματιστηρίου ξαναμπήκε στο «στόχαστρο» της Δικαιοσύνης.

Αντ.Ξ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΠΡΕΖΑ TV
4-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: